Ruta del Camí dels Bons Homes

Camí dels Bons Homes - Seguint les petjades dels Càtars

Des del segle XI fins el XVI, el Camí dels Bons Homes fou un important nexe d'unió econòmica entre l'Arièja i el Berguedà. Els Càtars, fugint de la croada i la inquisició varen utilitzar aquesta ruta per cercar refugi a Catalunya. A través de les muntanyes, de casa amiga a refugi precari, arribaren a les terres catalanes en les zones de l'Alt Urgell, la Cerdanya o el Berguedà. Seguint aquesta ruta pirinenca, descobrireu les mateixos paisatges que aquells homes i dones de l'Edat Mitjana en la seva lluita per la llibertat i potser, també sentireu l'alè de la història.

El Camí dels Bons Homes
 és també un fort símbol de cooperació transfronterera entre l'Arièja i els territoris Catalans del Berguedà i l'Alt Urgell. Aquesta cooperació ha permès crear una ruta que es pot seguir a peu, a cavall i en bicicleta tot terreny. A més s'ha incrementat notablement la seguretat pels senderistes gràcies a una senyalització específica i diversos treballs de millora del sender en si.

Hi ha publicades dues guies topogràfiques, una a França publicada per la FFRP (federació francesa de senderisme) i l'altra a Catalunya pel Consell Regulador del Camí dels Bons Homes i l'editorial Altaïr.

 

Més informació: Consell Regulador del Camí dels Bons Homes

Fotos
Vídeos