PREMI PICA D'ESTATS

Premi Pica d'Estats

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 31è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en 8 categories.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere, extensió i format possibles (ràdio, televisió, premsa i Internet) sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida.

Premsa, Ràdio, televisió i internet

El guardó disposa d’un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat. Fins avui, el Premi “Pica d’Estats” ha registrat 4.725 treballs periodístics, corresponents a més de 460 mitjans de comunicació d’arreu del món, i ha premiat reportatges de 287 periodistes.

Edició 2019

XXXI EDICIÓ PREMI PICA D'ESTATS

31edicio

Galeria de fotos

Acte de lliurament dels guardons als guanyadors

Nota de premsa

Relació treballs i periodistes premiats

Premi de Premsa escrita d’informació general
per al reportatge “Castells per la província de Lleida”, escrit per Daniel Romaní, amb fotografies de Santi Iglesias i publicat al diari Ara.

Premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme
per al reportatge “Penelles, un poble que torna a pintar”, escrit per Joaquim M. Pujals, amb fotos de Josep Cano i publicat a la revista Descobrir Catalunya.

Premi de Televisió
per al reportatge “David contra Goiat”, d’Eugenia Basauli i Eduardo Laplaza, del programa “El Escarabajo Verde” de TVE.

Premi de Premsa internacional
per al reportatge “Una terra dai gusti forti” (‘Una terra de gustos forts’), escrit per Riccardo Lagorio i Andrea Deotto i publicat a la revista italiana Dove.

Premi al millor Reportatge fotogràfic
per a Carles Claraco per una sèrie d’espectaculars fotografies que il·lustren el reportatge “La Porta del Cel: travesía por el Pirineo más salvaje” publicat a la revista El Mundo de los Pirineos.

Premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals
de les Terres de Lleida per al reportatge “Els secrets de la ‘city’ de Lleida”, escrit per Roser Banyeres amb fotografies de Rafa Ariño i publicat al suplement “Lectura” del diari Segre.

Premi d’Internet i Premi especial del jurat
(dotat amb 10.000 €) per al treball “Els artistes van en tractor”, de la videoartista Sara Boldú, publicat a https://saraboldu.wixsite.com/artistesambtractor.

Relació del jurat

El jurat del 31è Premi “Pica d’Estats” ha estat format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya Joan Maria Morros va presidir el jurat. En van formar part com a vocals els periodistes Josep Lluís Cadena, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Antonio Franco, Rafa Gimena, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín i Mònica Terribas. Va actuar com a secretari el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.​

Galeria de fotos de la deliberació

EDICIONS ANTERIORS

Relació dels membres del jurat delPremi Pica d’Estats en les diferents edicions del guardó

Relació de guardonats del Premi Pica d'Estats en les diferents edicions del guardó