TURISME ORNITOLÒGIC

birding-ara-lleida-simbol

Birding

Turisme ornitològic
Ocells

Pel que fa a les espècies, cal remarcar que hi podem trobar ocells en regressió mentre altres que han reaparegut com l’Alosa becuda o que estan conquerint nous espais i comarques. Altres espècies que han niat i s’han establert, a més de les cinquanta detallades, són l’Oca vulgar, el Cigne mut, la Polla blava, la Fredeluga, la Perdiu xerra, el Mussol pirinenc, l’Arpella cendrosa, el Picot garser mitjà, el Teixidor, la Mallerenga de bigotis, la Boscarla mostatxuda, la Merla de pit blanc, el Grasset de muntanya, el Trencapinyes, la Llucareta, el Lluer i la Verderola. En bona part dels casos perquè tenen tota o bona part de la població de Catalunya en el Pirineu i les Terres de Lleida.

BIRDING AL PIRINEU I LES TERRES DE LLEIDA

En aquesta secció us presentem la informació de l’oferta ornitològica del Pirineu i les Terres de Lleida, destacant les cinquanta espècies d’ocells més remarcables, els principals espais naturals on es poden albirar, així com l’oferta turística i d’experiències preparada per donar-vos servei per a aquest tipus de turisme en la nostra destinació.

La informació per a la realització d’aquesta secció s’ha obtingut de l’edició de 2021 de l’Atles dels Ocells nidificants de Catalunya*, permetent a través de la seva base de dades reajustar els mapes de distribució nidificant comarcal. Ensems s’han actualitzat els noms comuns i els noms científics amb els darrers criteris acadèmics. Entre els fets més remarcables hi destaca la consolidació nidificant del Voltor negre arran de la reintroducció iniciada precisament al 2008.

*Franch, M., Herrando, S. et al. 2021. Tercer Atles dels Ocells nidificants de Catalunya. ICO / Cossètania. Barcelona

ESCULL PER CATEGORIA

espais-naturals-aralleida

Espais Naturals

Tota la informació aquí.

abellerol1

Espècies

Tota la informació aquí.

experiencies-25

Experiències

Tota la informació aquí.