QUADERN DIDÀCTIC SOBRE EL PARC NACIONAL

quadern

QUADERN DIDÀCTIC SOBRE EL PARC NACIONAL

La màgia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici al Pirineu de Lleida” és el títol del quadern didàctic que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida posa a disposició de les escoles i instituts de Catalunya per treballar la conscienciació ecològica dels infants i dels joves. L’objectiu és fomentar l’educació ambiental i contribuir, d’aquesta manera, a la salvaguarda del nostre entorn tot fomentant el respecte a la natura i la sostenibilitat del nostre planeta.

Aquest quadern és un tastet de la immensa riquesa que guarda el Pirineu de Lleida i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És una invitació a endinsar-se en aquest territori de muntanyes, valls i cingles escarpats que són aixopluc de la seva flora i la seva fauna excepcional.

La iniciativa del quadern didàctic neix com a resultat de l’èxit del llibre de contes “L’entrellat dels estanys encantats” de Montse Subirana, que es va editar la primavera de l’any 2020 i que convida a conèixer d’una manera enginyosa el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el territori que en forma part com a destinacions certificades de natura i muntanya en família, que són la Vall de Boí a l’Alta Ribagorça i les Valls d’Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa al Pallars Sobirà. El conte L’entrellat dels estanys encantats, disponible a les llibreries, ha estat traduït recentment al castellà, el francès i l’anglès.

EXPOSICIÓ “LA MÀGIA DEL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI”

Aquest estiu et convidem a visitar l’exposició organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida conjuntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les Destinacions de Natura i Muntanya en Família del Pirineu de Lleida: les Valls d’Àneu, la Vall de Boí i Pirineus-Noguera Pallaresa, amb l’objectiu de treballar per la sensibilització del visitant amb l’entorn tot fomentant l’educació ambiental.

L’exposició es podrà visitar a la Casa del Parc de Boí i la Casa del Parc Nacional d’Espot a partir del 17 de juny i fins al 16 d’octubre. A la Casa del Parc de Boí restarà oberta fins al 7 d’agost i a la Casa d’Espot, del 15 d’agost al 16 d’octubre. Per acompanyar l’exposició es duran a terme diverses activitats, tallers i xerrades. Consulteu-los aquí.

Shelf Wood