PREMI PICA D'ESTATS

32 Pica d'estats

Premi Pica d'Estats

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida hem resolt el 32è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en 8 categories, després de quedar ajornat l’any 2020 a causa de la COVID-19.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere, extensió i format possibles (ràdio, televisió, premsa i Internet) sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida.

Premsa, ràdio, televisió i internet

El guardó disposa d’un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat. Fins avui, el Premi “Pica d’Estats” ha registrat 4.725 treballs periodístics, corresponents a més de 460 mitjans de comunicació d’arreu del món, i ha premiat reportatges de 287 periodistes.

Edició 2021

XXXII EDICIÓ PREMI PICA D'ESTATS

32edicio-40x40

Galeria de fotos de la deliberació

Nota de premsa

Relació treballs i periodistes premiats

Premi de Premsa escrita d’informació general
per l’article “Los Pirineos atraen nuevos pobladores en tiempos de Covid”, escrit per Rosa M. Bosch publicat al suplement Vivir Verano de La Vanguardia.

Premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme
per al reportatge “La Vall de Boí. Románico puro en el Pirineo”, un reportatge d’Elena del Amo Valero, amb fotografies de Luís Davilla, publicat al número 45 de la revista Viajar.

Premi de Televisió
per al reportatge “Les bruixes porten dol”, elaborat per Anna Solana Tomás i Pilar Granero Garrido i emès per RTVE Catalunya.

Premi de Ràdio
per al reportatge “Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Turismo de Altura”, de José Lorezo Díaz, emès per la Cadena SER Jaén.

Premi de Premsa internacional
per al reportatge “L’Urgell” escrit per Marie Costa i publicat al número 108 de la revista Cap Catalogne.

Premi al millor Reportatge fotogràfic
per a “La tardor s’acomiada/colors tardor”, d’Edgar Aldana Anton i publicat al suplement Lectura del diari Segre

Premi d’Internet
pel vídeo “Superjardins” de Damià Chacón Albà.

Premi Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida
pel programa “ÈM CÒ QU’ÈM” de Lleixa TV i la productora Kionalia, ideat pel periodista Òscar Fernández.

Premi especial del jurat
per a “La tardor s’acomiada/colors tardor”, d’Edgar Aldana Anton i publicat al suplement Lectura del diari Segre

Relació del jurat

Han format el jurat del 32è edició 11 destacats professionals del món de la comunicació: el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha presidit el jurat i han actuat com a vocals els/les periodistes Lourdes Ballarín, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín, Mònica Terribas i Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Ha exercit de secretari del jurat el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Galeria de fotos de l'acte de lliurament del Pica d'Estats

EDICIONS ANTERIORS

Relació dels membres del jurat del Premi Pica d’Estats en les diferents edicions del guardó

Relació de guardonats del Premi Pica d'Estats en les diferents edicions del guardó

Galeria de fotos de l'Acte de lliurament del Pica d'Estats