PREMI PICA D'ESTATS

Premi Pica d'Estats

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida hem resolt el 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en 8 categories.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere, extensió i format possibles (ràdio, televisió, premsa i Internet) sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida.

El guardó disposa d’un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat. Fins avui, el Premi “Pica d’Estats” ha registrat 4.725 treballs periodístics, corresponents a més de 460 mitjans de comunicació d’arreu del món, i ha premiat reportatges de 287 periodistes.

INSCRIPCIONS · Des de l’1 al 31 d’octubre de 2022 (ambdós inclosos)

inscripcions-25

Descarrega't la butlleta d'inscripció

Un cop descarregada s’haurà de signar amb un certificat digital vàlid.

En cas de presentar-la per correu certificat o presencialment, la signatura haurà de ser manuscrita.

Formes de presentar la butlleta

Correu postal certificat

Enviar la butlleta, adjuntant el treball i una fotocòpia del DNI a:

Premi “Pica d’Estats”
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida

Presencial

S’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb cita prèvia al correu info@aralleida.cat. Cal aportar butlleta d’inscripció, treball i fotocòpia del DNI. 

Video Tutorial

Visualitza aquest video tutorial, on t'aclarirà tot el procés a seguir per tal d'inscriure't en aquesta edició dels Premis Pica d'Estats.

XXXIII EDICIÓ PREMI PICA D'ESTATS (2022)

33

BENEFICIARIS

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als autors de treballs periodístics publicats en qualsevol suport (premsa escrita, ràdio, televisió i Internet) i produïts en qualsevol idioma que tinguin com a prioritat la difusió turística de les comarques de Lleida.

REQUISITS

Els treballs han d’haver estat publicats i produïts en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022. En el cas dels treballs transmèdia, els autors només podran optar a una categoria, a excepció de la fotografia. Un mateix autor o autors només podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que considerin que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció de la fotografia, on podran optar en dues categories.

FORMAT DE PRESENTACIÓ

Els treballs candidats als premis s’hauran de presentar atenent els requeriments formals:

Periodisme imprès: original de la publicació en què va aparèixer o en format pdf.

Ràdio i televisió: gravació de les informacions o dels reportatges que es presentin. En el cas de programes informatius, una selecció de tres programes unitaris tal com es van emetre.

Internet: lliurament del treball tal com s’ha publicat al web, ja sigui en CD multimèdia, arxiu HTML, arxiu Flash, JPEG, GIF o impressió en paper.

PREMIS

La dotació econòmica és de 45.000 € i es distribueix de la manera següent:

• 1 premi especial de 10.000 € al millor treball d’entre les 8 categories del guardó.

• 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors de les categories restants.


CATEGORIES

El premi es divideix en 8 categories diferents en funció del suport del projecte:

• Premsa escrita

• Ràdio

• Televisió

• Premsa especialitzada en viatges i turisme

• Reportatge fotogràfic

• Premsa internacional, al millor treball publicat o emès a l’estranger

• Mitjans de comunicació local, al qual podran optar tots els mitjans de comunicació de les Terres de Lleida

• Internet: portals informatius, reportatges, multimèdia interactius o d’altres formats digitals publicats a Internet o a les xarxes socials

JURAT QUALIFICADOR

El jurat estarà format per reconeguts professionals del món de la informació i la comunicació, nomenats per resolució del president del Patronat Intercomarcal de Turisme “Terres de Lleida”. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 4 de febrer de 2023.


INSCRIPCIONS I TERMINIS

La butlleta d’inscripció i els treballs hauran de ser lliurats pels autors, o per qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment, en el termini comprès entre l’1 i el 31 d’octubre de 2022, ambdós inclosos.

Forma de presentació (Article 5 de les Bases reguladores del Premi “Pica d’Estats”):

La presentació de la sol·licitud/butlleta d’inscripció i els treballs es podrà fer mitjançant els següents procediments:

1.- De forma telemàtica:

La sol·licitud butlletí i els treballs periodístics s’hauran de presentar mitjançant la Instància genèrica de l’apartat tràmits electrònics de la pàgina web del Patronat de Turisme https://tramits.diputaciolleida.cat/TURISME/.

Requisits:

– Per poder fer el registre en línia cal disposar d’un sistema de signatura electrònica vàlida.

– La sol·licitud-butlleta d’inscripció s’haurà d’emplenar digitalment, tenir format PDF i estar signada electrònicament.

En el cas que la documentació que s’hagi d’adjuntar en format PDF (treballs periodístics) ocupi més de 20MB o altres formats (audiovisual, fotografies…) i per tant no sigui possible trametre per instància genèrica, es podrà lliurar mitjançant un enllaç a un fitxer descarregable a través de l’adreça de correu electrònic info@aralleida.cat.

En aquest cas, s’haurà d’ indicar el número de registre assignat a la butlleta presentada prèviament, en el títol del document presentat i en la tramesa.

2.- De forma presencial:

S’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb cita prèvia al correu info@aralleida.cat. Cal aportar butlleta d’inscripció, treball i fotocòpia del DNI. 

3.- Per correu certificat:

Enviar adjuntant una fotocòpia del DNI a:

Premi “Pica d’Estats”

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida

La sol·licitud/butlleta d’inscripció adreçada al president del Patronat de Turisme es troba a la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/pica/

UN JURAT DE PRIMER PRESTIGI

El Premi “Pica d’Estats” disposa d’un jurat qualificador de primer nivell format per prestigiosos professionals del camp de la comunicació i la informació. Des de la creació del guardó, els degans del Col·legi de Periodistes de Catalunya han presidit l’equip del jurat.

MEMBRES DEL JURAT DE LA 32a EDICIÓ

El jurat del 32è Premi “Pica d’Estats” es va reunir el 5 de febrer de 2022. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, va presidir el jurat. En van formar part com a vocals els i les periodistes Lourdes Ballarín, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Rafa Gimena, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín i Mònica Terribas, i, actuant com a secretari, Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme.

RELACIÓ DE TREBALLS I PERIODISTES PREMIATS

Fotografia (Premi especial Antonio Franco Estadella): Edgar Aldana Antón. Títol: “La tardor s’acomiada/colors de tardor” (“Lectura” del diari Segre).

Premsa escrita d’informació general: Rosa M. Bosch Capdevila. Títol: “Los Pirineos atraen nuevos pobladores en tiempos de Covid” (“Vivir Verano” de La Vanguardia).

Televisió: Anna Solana Tomás i Pilar Granero Garrido. Títol: “Les bruixes porten dol” (TVE Catalunya). 

– Premsa internacional: Marie Costa. Títol: “L’Urgell” (Revista Cap Catalogne).

– Premsa especialitzada en viatges i turisme: Elena del Amo Valero i Luis Sánchez Davilla. Titol: “La Vall de Boí. Románico puro en el Pirineo” (Revista Viajar).

Mitjans de comunicació de les Terres de Lleida: Òscar Fernández Sánchez i la productora Kionalia Project, integrada per Berta Lacruz, Òscar Manyoses, Àlex Vinyals i Marc Miranda. Títol: “ÈM ÇÒ QU’ÈM” (Lleida TV i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i Betevé).

Internet: Damià Chacón Albà. Títol: “Superjardins” (YouTube).

Ràdio: José Lorenzo Díaz. Títol: “Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Turismo de Altura” (Cadena SER Jaén).

EDICIONS ANTERIORS

Relació dels membres del jurat del Premi Pica d’Estats en les diferents edicions del guardó

Relació de guardonats del Premi Pica d'Estats en les diferents edicions del guardó

Galeria de fotos de l'Acte de lliurament del Pica d'Estats