Lleida, Divendres 1 octubre 2021

nota de premsa

Els treballs, que han d’haver estat publicats i produïts entre el 19 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre d’enguany, es poden presentar de forma telemàtica, de forma presencial o per correu certificat al Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida obre el període d’inscripció per participar en el 32è premi turístic internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió o internet

El període per presentar treballs va de l'1 al 31 d'octubre

 El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha obert el període d’inscripció per a la presentació de treballs al 32è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet

Els treballs, juntament amb la corresponent butlleta d’inscripció, s’hauran de presentar en el període comprès entre l’1 i el 31 d’octubre, ambdós inclosos, per una de les tres vies (de forma telemàtica, de forma presencial o per correu certificat) que estableixen les bases del premi. Cal recordar que, tot i tractar-se d’un guardó anual, en aquesta edició els treballs han d’haver estat publicats o produïts en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2021 (aquest període és de quasi dos anys, ja que excepcionalment l’edició de l’any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia).

Poden concórrer al Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet els autors de treballs periodístics publicats en qualsevol suport (premsa escrita, ràdio, televisió i Internet) i produïts en qualsevol idioma que tinguin com a prioritat la difusió turística de les comarques de Lleida.

 El premi es divideix en 8 categories diferents en funció del suport publicat (Premsa escrita, Ràdio, Televisió, Premsa especialitzada en viatges i turisme, Reportatge fotogràfic, Premsa internacional, Mitjans de comunicació local i Internet) i té una dotació econòmica de 45.000 €. Aquesta quantitat es distribueix en 1 premi especial de 10.000 € al millor treball d’entre les 8 categories del guardó i 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors de les categories restants.

 Procediments per presentar els treballs

La butlleta d’inscripció i els treballs hauran de ser lliurats pels autors, o per qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment, mitjançant un d’aquests tres procediments: de forma telemàtica, de forma presencial o per correu certificat.

Si es fa de forma telemàtica, la sol·licitud/butlleta d’inscripció i els treballs periodístics s’hauran de presentar mitjançant la instància genèrica de l’apartat Tràmits electrònics de la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/tramits-electronics/.

En aquest cas s’exigeixen 3 requisits: per poder fer el registre en línia cal disposar d’un sistema de signatura electrònica vàlida; la sol·licitud/butlleta d’inscripció s’haurà d’emplenar digitalment, tenir format PDF i estar signada electrònicament; d’altra banda, en el cas que la documentació que s’hagi d’adjuntar (treballs periodístics) ocupi més de 20 MB i per tant no sigui possible trametre-la per instància genèrica, es podrà lliurar mitjançant un enllaç a un fitxer descarregable a través de l’adreça de correu electrònic info@aralleida.cat (en aquest cas, s’haurà d’indicar el número de registre assignat a la butlleta presentada prèviament, en el títol del document presentat i en la tramesa).

Si és de forma presencial, els treballs s’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida), amb cita prèvia al correu info@aralleida.cat.

Si és per correu certificat, cal enviar el treball, adjuntant una fotocòpia del DNI, a la següent adreça: Premi “Pica d’Estats”. Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida.

La sol·licitud/butlleta d’inscripció adreçada al president del Patronat de Turisme es troba a la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/pica/.

Format de presentació

Els treballs candidats als premis s’hauran de presentar en uns formats determinats. En el cas de treballs de periodisme imprès, caldrà aportar l’original de la publicació en què va aparèixer o en format pdf. En el cas de la ràdio i televisió, es requereix gravació de les informacions o dels reportatges que es presentin (si es tracta de programes informatius, una selecció de tres programes unitaris tal com es van emetre). En el cas d’Internet, cal lliurar el treball tal com s’ha publicat al web, ja sigui en CD multimèdia, arxiu HTML, arxiu Flash, JPEG, GIF o impressió en paper.

El jurat estarà format per reconeguts professionals del món de la informació i la comunicació, nomenats per resolució del president del Patronat Intercomarcal de Turisme “Terres de Lleida”. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 5 de febrer de 2022.

Les bases completes del 32è Premi “Pica d’Estats” es poden consultar al web corporatiu https://www.aralleida.cat/premi-pica-destats/.

Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Web: www.aralleida.cat/pica