Lleida, Divendres 30 setembre 2022

nota de premsa

Poden participar en aquesta nova edició del certamen, dotat amb 45.000 € i 8 categories de premi, tots els treballs periodístics que tractin sobre el turisme de Lleida publicats o emesos entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida obre el període d’inscripció per participar en el 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i internet

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida obre el període d’inscripció per a la presentació de treballs al 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet. El període d’inscripció tindrà una durada d’un mes, entre l’1 i el 31 d’octubre de 2022, ambdós inclosos. El premi va adreçat als autors de treballs periodístics publicats en qualsevol suport (premsa escrita, ràdio, televisió, Internet, etc.) i produïts en qualsevol idioma en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022, ambdós inclosos, que tinguin com a prioritat la difusió turística de la realitat de les comarques de Lleida.

El 33è Premi "Pica d’Estats" té una dotació econòmica de 45.000 euros i 8 categories. El guardó es distribueix en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories del guardó i 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors en les categories restants. Les 8 categories del certamen són: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

El Premi "Pica d’Estats" és un guardó de caràcter anual creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinat a reconèixer i premiar els continguts informatius elaborats per periodistes i creadors de continguts que ajudin a divulgar, promocionar i projectar arreu del món els recursos naturals, patrimonials i culturals del Pirineu i les Terres de Lleida i inspirin els viatges per conèixer la destinació i alhora a donar suport al sector turístic com un dels àmbits econòmics més importants del territori.

FORMA I LLOC DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Per a la inscripció de treballs l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) poden fer-los arribar mitjançant les següents opcions de presentació:

1.- De forma telemàtica:

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció i els treballs periodístics s’hauran de presentar a través de la Instància genèrica de l'apartat tràmits electrònics de la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/tramits-electronics/.

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció es troba a la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/PICA/.

Requisits:

-          Per poder fer el registre en línia cal disposar d’un sistema de signatura electrònica vàlida.

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció haurà d’emplenar-se digitalment, tenir format pdf i estar signada electrònicament.

-          En el cas que la documentació que s’hagi d’adjuntar (treballs periodístics) ocupi més de 20 MB i per tant no sigui possible trametre-la per l'anomenada instància genèrica, es marcarà l’opció “Documentació superior a 20 Mb” dins la mateixa instància i el Patronat de Turisme facilitarà, mitjançant correu electrònic, un enllaç de càrrega.

  1. De forma presencial

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció i els treballs periodístics s’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 LLEIDA.

 

  1. Per correu certificat

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció i els treballs periodístics s’hauran d’adreçar a:

                     PREMI “PICA D’ESTATS”

                     PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

                              RAMBLA FERRAN, 18, 3r, 25007 LLEIDA

-          La sol·licitud/butlleta d’inscripció es troba a la pàgina web del Patronat de Turisme https://www.aralleida.cat/PICA/.

FORMAT DE PRESENTACIÓ

Els treballs candidats als premis s’hauran de presentar atenent els requeriments formals:

Periodisme imprès: original de la publicació en què va aparèixer o en format pdf.

Ràdio i televisió: gravació de les informacions o dels reportatges que es presentin. En el cas de programes informatius, una selecció de tres programes unitaris tal com es van emetre.

Internet: lliurament del treball tal com s’ha publicat al web, ja sigui en CD multimèdia, arxiu HTML, arxiu Flash, JPEG, GIF o impressió en paper.

JURAT QUALIFICADOR

El guardó disposa d’un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat. El jurat estarà format per reconeguts professionals del món de la informació i la comunicació, nomenats per resolució del president del Patronat Intercomarcal de Turisme "Terres de Lleida". El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 4 de febrer de 2023.

Lleida, 30 de setembre de 2022

Arxius adjunts
bases del 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats”