Notícies

Guia Pla Urgell

El Pla d’Urgell promociona els seus “Camins d’Aigua”

Dilluns, maig 3, 2021

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell presenta una nova guia turística centrada en els paisatges, els principals punts d’interès i els serveis que ofereix aquest territori

El llibret, editat en format digital, convida el visitant a descobrir “els paisatges amables i singulars” i l’ampli ventall de serveis i productes turístics del Pla d’Urgell. L’eix vertebrador són els “Camins d’aigua”, és a dir, la xarxa dels Canals d’Urgell i l’estany d’Ivars i Vila-sana, espais hídrics que en conjunt han modelat el territori de la comarca i que aporten alguns dels seus punts d’interès turístic més remarcables.

La guia, feta en tres idiomes (català, castellà i anglès), es divideix en 5 apartats principals: “L’aigua de la vida”, “Municipis amb caràcter”, “Cultura i gastronomia vives”, “Gaudir de la comarca a peu i en BTT” i “Rutes amb història". El primer apartat se centra en els Canals d’Urgell, marc ideal per al senderisme i la BTT, i en l’estany d’Ivars i Vila-sana, el llac interior més gran de Catalunya i un dels atractius naturals més sorprenents del Pla d’Urgell, espai que ofereix al visitant múltiples propostes de lleure.

A l’apartat “Municipis amb caràcter” s’explica que les poblacions de la comarca, amb Mollerussa al davant de tot, ofereixen equipaments excel·lents i una gran varietat d’atractius turístics, des de monuments medievals a modernes manifestacions d’street art, celebracions de tot tipus, sorprenents espais museístics i una remarcable gastronomia elaborada amb productes de proximitat. També inclou un mapa de la comarca. El capítol de “Cultura i gastronomia vives” incideix en dos grans espais museístics de la capital, el Museu de Vestits de Paper, associat al Concurs Nacional de Vestits de Paper, i l’Espai Cultural dels Canals

d’Urgell, un centre d’interpretació de les terres regades per aquest equipament. D’altra banda, també es refereix a la gastronomia local, lligada als productes de la terra de qualitat.

L’àmbit de “Gaudir de la comarca a peu i en BTT” posa en valor les rutes caminant o en bicicleta de muntanya que permeten conèixer “espais naturals de gran valor biològic i pobles amb caràcter on trobareu edificis històrics, monuments, espais museístics i bona gastronomia”.

Finalment, “Rutes amb història” convida el visitant a aprofundir en l’economia, la història i la cultura de la comarca per mitjà de 4 interessants rutes que es poden fer amb cotxe o amb moto. Aquest apartat inclou fotografies de tots els municipis que integren la comarca.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell preveu que la guia, presentada en format digital, s’editi més endavant en format paper. El document ja es pot consultar al web http://www.turismeplaurgell.cat/ca/

 

Més informació:

Consell Comarcal del Pla d’Urgell
Tel. 973 71 13 13
Web: www.plaurgell.cat