Notícies

Restaurant Verge Extra

Nou distintiu de qualitat “restaurant verge extra” a les Garrigues

Dilluns, maig 3, 2021

El Consell Comarcal de les Garrigues posa en marxa aquest segell a fi de potenciar l’oli d'oliva verge extra de producció local entre els restaurants de la comarca  

Cinc establiments de la comarca s’han adherit ja a la iniciativa, que busca potenciar el consum de l’oli d'oliva verge extra i alhora visualitzar aquells establiments de restauració que apostin per l’oli i altres productes locals de qualitat. El distintiu “Restaurant Verge Extra” forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019 per tal de promocionar i impulsar la restauració, l'oli d'oliva verge extra i els productes agroalimentaris de la comarca.

Els restaurants que desitgin rebre el distintiu –la iniciativa és oberta a tots els establiments de la comarca– han de complir una sèrie de criteris de reconeixement establerts per l’ens comarcal en relació amb l’ús de l’oli d’oliva verge extra, els productes locals de les Garrigues i els productes de proximitat.

Aquest distintiu estarà vinculat també a una sèrie d'activitats anuals com ara les Jornades de Producte Verge Extra (celebrades el 24 i 25 d’abril), diversos esdeveniments culturals i turístics que tenen lloc a la comarca i la Mostra Gastronòmica de les Garrigues. A més, els restaurants adherits participaran del 22 de maig al 6 de juny en l'esdeveniment “Les Garrigues en Flor” per mitjà de l'elaboració d'alguns plats especials o menús temàtics.

Els restaurants que ja disposen del distintiu són el Restaurant La Placeta d’Arbeca; el Restaurant Hostal Benet i el Restaurant Masia les Garrigues, ambdós de les Borges Blanques; el Restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i el Restaurant Ca la Margarida de l’Albi.

Els establiments de la comarca de les Garrigues acollits han de complir diversos criteris relacionats amb l’oli per rebre el distintiu “Restaurant Verge Extra”, com ara utilitzar un mínim del 80% d’oli d’oliva verge extra de les Garrigues per a la cuina i un 100% en sala; disposar a l’establiment de carta d’olis o visualitzar a la carta general l’ús d’oli d’oliva verge extra en el percentatge requerit; facilitar i/o disposar d’una degustació inicial de l’oli del territori, com a mínim en menú de cap de setmana, o disposar d’un punt de venda d’OOVE a l’establiment.

En relació amb el producte local de les Garrigues, els restaurants han d’acreditar que utilitzen un mínim del 50% del producte local i/o de proximitat de la comarca de les Garrigues i que visualitzen a les cartes els productes locals indicant-ne l’origen i el nom de l’empresa productora, mentre que en relació amb el producte de proximitat, els restaurants han de garantir que fan servir un 90% de productes de proximitat de les zones més properes a la comarca de les Garrigues.


Campanyes de promoció de les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues ha engegat en els darrers mesos diverses accions promocionals, com la campanya “Les Garrigues, terra verge extra”, la qual té el triple objectiu de projectar la comarca en l’àmbit turístic, unificar la imatge turística dels seus pobles i augmentar l’autoestima del territori. La campanya ha inclòs iniciatives com la creació de vídeos publicitaris de les Garrigues centrats en la gastronomia, el patrimoni i el turisme o la col·locació de rètols promocionals a diversos municipis.

Cal recordar també que la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues ha llançat aquest hivern nous espots per tal d’incentivar i potenciar el servei de transport a domicili que ofereixen totes les cooperatives i molins inscrits, a més d'informar la ciutadania que pot fer les seves compres d’oli d’oliva verge extra de forma online, o bé per comanda telefònica, de manera àgil. Aquesta acció va reforçar la campanya de la DOP “Te’l portem a casa”, iniciada l’any passat coincidint amb l’inici del confinament i destinada a apropar l’oli d'oliva verge extra a les llars dels consumidors.

Finalment, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va posar en marxa la passada tardor el pla de promoció “Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra”, amb 38 experiències oleoturístiques que el visitant pot trobar a les comarques de la plana de Lleida, 25 de les quals a les Garrigues.

 

Més informació:

Consell Comarcal de les Garrigues
Tel. 973 14 26 58
Web: https://www.ccgarrigues.com/

DOP Les Garrigues
Tel. 973 28 04 70
Web: https://olidoplesgarrigues.com/