Rutes per Utxesa

Totes les vies cap a Utxesa

A l’embassament d’Utxesa, a la comarca del Segrià, hi podem arribar de diverses maneres, i totes guarden algun atractiu per al visitant. Si hi anem des de Torres de Segre, cal visitar la part de camí natural que passa per la vora del riu Segre, amb una llargada d’uns 2 km. Hi trobarem observatoris, una àrea de descans i una gran colònia de cigonya blanca. També podem veure l’antic molí, actualment rehabilitat en el Museu de l’Evolució, les muralles del castell, cases històriques i l’església del municipi. Si continuem 3 km més, arribem al pont que creua el canal de Seròs. Aquí podem seguir els indicadors del camí natural i anar fins a Utxesa o ens podem desviar i visitar el tossal de Carrassumada, des d’on, a més de visitar l’ermita, podem gaudir del paisatge de la comarca del Segrià.

Si anem a Utxesa des de Sarroca de Lleida, ho farem pel camí rural, que ens porta directament a l’embassament. Abans, però, haurem visitat les restes de l’antic castell i l’església de Sarroca.

Si hi anem des d’Aitona, on visitarem el castell, accedirem a Utxesa pel Camí dels Plans, des d’on podrem visitar la central hidroelèctrica “La Canadiense” i els embassaments de Ximo i Burgebut.

 

Més informació: Consell Comarcal del Segrià

Fotos
Vídeos