Ruta Lleida Secreta

La Lleida secreta és una ruta que us permet conèixer vestigis romans i medievals de la ciutat antiga.

Restes de muralles, d’esglésies, de banys andalusins i fins i tot de la presó medieval que han sobreviscut al pas del temps i es troben en llocs ocults; espais secrets el descobriment dels quals queda a l’abast de tot aquell qui vulgui conèixer la història de Lleida mitjançant la seva arqueologia.

La visita a les restes arqueològiques del  Palau de la Paeria  posa al descobert vestigis d’un edifici rectangular de l’època romana, sobre els quals es van trobar nombrosos objectes del segle V dC. També acull restes de banys andalusins (IX-X) ja documentats el 1208. Si ens traslladem al carrer Anselm Clavé (número 47), s’hi poden visitar restes de les muralles medievals andalusina (IX-X) i feudal (XII-XIV).

Molt a prop, a la planta subterrània de  l’Auditori Municipal Enric Granados trobem una seqüència superposada de nivells arqueològics de les èpoques tardoibèricaromana republicana (II/I aC), romana imperial (I/II), tardoromana o alt imperial (III-X), medieval andalusina (X-XII), medieval cristiana (XII-XV) i moderna (XV-XVIII). Finalment, de tornada a la Paeria, l´església de Sant Joan, situada en ple eix comercial a la plaça del mateix nom, conserva restes de l’absis medieval (XIII) i d’època medieval cristiana (XII-XV) i moderna (XV-XVlll). Finalment, de tornada a la Paeria, l´església de Sant Joan, situada en ple eix comercial a la plaça del mateix nom, conserva restes de l’absis medieval (XIII) i d’època medieval cristiana (XII-XV) i moderna (XV-XVlll).

 

Mes informació: Turisme de Lleida

Fotos
Vídeos