Ruta del Cister

A la Ruta del Cister podeu visitar els museus, les esglésies, els convents, els castells, les ermites i els santuaris que hi ha disseminats al llarg de tota la zona. A l'Alt Camp, el santuari de Montserrat a Monferri, l'aqüeducte romà al Pont d'Armentera i la capella del Roser de Valls. A la Conca de Barberà, la cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí, la vila emmurallada de Montblanc o l'entorn natural i el balneari de Vallfogona de Riucorb. A l'Urgell, l'església romànica de Santa Maria d'Agramunt, el castell de Ciutadilla o el mausoleu de Ramon Folch a l'església de Sant Nicolau de Bellpuig. Aquests són alguns de la gran varietat d'atractius turístics que podeu trobar a la Ruta del Cister.

Tasteu la rica gastronomia i els productes típics de la terra com ara els vins i els caves amb DO Costers del Segre, DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Tarragona, que podeu aconseguir als més de 20 cellers modernistes que hi ha a la zona. L'oli d'oliva verge extra DOP les Garrigues, els calçots de Valls, el torró i la xocolata a la pedra d'Agramunt, les coques de recapte, els embotits casolans, els formatges, els productes de rebosteria, els fruits secs, la fruita dolça...

Si us agrada l'artesania, no deixeu de comprar algun estri per a la llar o objecte decoratiu fet de ceràmica negra de Verdú, d'alabastre de Sarral o de vidre de Vimbodí.

També hi podeu practicar l'esport, fer passejades i excursions a l'aire lliure i altres activitats que de ben segur us agradaran molt. Les muntanyes de Prades, la Saburella, les obagues del riu Corb o la serra del Tallat són espais naturals als quals es pot fer tota mena d'esports ique us permetran estar en contacte amb la natura tot escoltant el silenci de les muntanyes, dels rius i dels boscos.

Gaudiu de les festes, les fires, els aplecs i els mercats que se celebren al llarg de l'any i que mostren la cultura, la tradició popular i l'afany d'una gent que s'estima la seva terra i el seu entorn i que vol compartir amb vosaltres aquests esdeveniments. Participeu a la Setmana Medieval de Montblanc, a la Festa de la Calçotada de Valls o a la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega.

 

Més informació:

Oficina Comarcal de Turisme de l'Urgell

La Ruta del Cister

 

Fotos
Vídeos