Projecte per a l’impuls de la cuina de proximitat i del món rural des de Vilanova de Meià, coincidint amb una nova edició de les jornades del Molí de la Vansa
El xef Sergi de Meià promou una fundació basada en la gastronomia que, a través d’activitats formatives, un laboratori experimental i un espai multisensorial, vol convertir-se en espai de creació i de promoció de la cuina de proximitat i un impuls per al món rural des de Vilanova de Meià.
El cuiner barceloní, però amb arrels a Vilanova de Meià, busca protegir la biodiversitat, divulgar la cultura gastronòmica catalana i promocionar l’agricultura ecològica. Aquests són els principals objectius de la nova Fundació Coma de Meià, un projecte multidisciplinari que vol ajudar a ser un motor de canvi per al territori rural català i que ara comença a funcionar a la Noguera de la mà d’aquest cuiner especialitzat en cuina de proximitat i que ja és un referent en en aquest camp.
El xef ha optat per establir-se a Vilanova de Meià, d’on eren els seus avis i on ell passava els estius, per impulsar aquest projecte, que començarà les activitats amb la creació de càpsules audiovisuals que es publicaran a les xarxes socials per donar a conèixer la feina de petits productors de la Noguera i els Pallars.
La fundació de Sergi de Meià, però, ja prepara noves iniciatives, segons ha explicat a als mitjans de comunicació, com el projecte de crear un espai gastrosensorial i laboratoris de
divulgació de cuina sostenible amb jornades en què participaran cuiners de referència internacional. A més, una de les finalitats de la nova entitat Coma de Meià serà la formació de nous professionals. Altres propostes són xerrades, tallers, demostracions i cursos d’un ampli ventall d’àmbits, tots ells vnculats als aliments i l’entorn natural i cultural.
La nova iniciativa del xef Sergi de Meià coincideix amb una nova edició de les jornades gastronòmiques del Molí de la Vansa, unes jornades que se celebren des de fa tres anys en aquest complex rural i molí d’oli de Boada, nucli de Vilanova de Meià. Les jornades van a càrrec dels cuiners Sergi de Meià i d’Arnau París, que va guanyar el programa televisiu de cuina MasterChef 9 i regenta el restaurant del Molí de la Vansa.
Les jornades promouen la cuina de proximitat, km 0 i slow food, que són els protagonistes d’aquest projecte que es porta a terme dos vegades a la setmana durant la temporada d’estiu, del juny a l’octubre. Ofereixen 35 places disponibles en sopars que se celebren els divendres i els dissabtes i que consisteixen de tres snacks, tres plats principals i unes postres, tot això acompanyat de vins i caves.