Lleida, Dissabte 2 octubre 2021

nota de premsa

Durant aquest cap de setmana un equip de periodistes estrangers recorrerà l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran i el Pallars Sobirà per elaborar reportatges per promocionar el projecte Moturisme Ara Lleida, mentre que un segon grup farà un recorregut de diumenge a dimarts per la Segarra, el Pla d’Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà i la ciutat de Lleida per promocionar el cicloturisme.

El Patronat de Turisme reactiva els viatges de la premsa internacional per promocionar el territori amb la millora de la situació sanitària per la Covid-19

La darrera setmana han visitat la demarcació una quarantena de turoperadors internacionals que van participar en el Buy Catalunya i la setmana anterior va tenir lloc un presstrip amb una vintena de periodistes, molts d’ells internacionals, per conèixer in situ el Gran Tour de Catalunya per les comarques de Lleida

La millora de les condicions sanitàries per la COVID-19 ha permès reactivar amb força en aquest inici de la tardor els viatges de premsa i les visites dels turoperadors internacionals a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida una vegada s’ha començat a recuperar una certa normalitat en els desplaçaments pel territori per part del turisme estranger.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida impulsa aquest cap de setmana una acció de promoció del territori al mercat internacional entre els aficionats al món de les motos i d’altra banda col·labora en un segon viatge de premsa per promocionar el cicloturisme. Aquests dos viatges de premsa internacional s’afegeixen a la visita d’una quarantena de turoperadors turístics procedents de 12 mercats internacionals que aquesta mateixa setmana han visitat el Pirineu de Lleida dins el programa del Buy Catalunya, com també al viatge de familiarització que van fer una vintena de representants de mitjans de comunicació  internacionals la setmana del 20 de setembre per diferents indrets del Pirineu i les Terres de Lleida per conèixer in situ el Gran Tour de Catalunya, fruit de l’acció Catalunya ReStart Europe organitzada per l’Agència Catalana de Turisme en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Projecte Moturisme Ara Lleida

El Patronat de Turisme organitza aquest cap de setmana  un viatge de premsa del grup Motoren & Toerisme del Benelux, integrat pel periodista Chris Wouters i un fotògraf, els quals tenen previst recórrer amb moto el nord de la península des del País Basc fins al Pirineu de Lleida. La coordinació i organització del viatge s’ha fet  mitjançant el programa Moturisme Ara Lleida del Patronat de Turisme, conjuntament amb l’Oficina Espanyola de Turisme-OET i el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Bèlgica. L’objectiu del viatge és elaborar diferents reportatges per publicar-los a les revistes Motoren & Toerisme (edició flamenca) i Moto & Loisirs (edició francòfona) amb informació dels indrets que visitaran de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, a més d’explicar el projecte Moturisme a través dels establiments adherits i les rutes marcades. Les dues publicacions tenen periodicitat mensual i una tirada de 47.500 exemplars entre les dues edicions, amb 216.000 lectors motociclistes a qui els agrada viatjar.

L’equip de periodistes tenen previst arribar avui  a la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça, on visitaran el conjunt romànic Patrimoni Mundial, el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’exposició de motos del Balneari de Caldes de Boí. A partir de demà diumenge continuaran el recorregut per la Val d’Aran i el Pallars Sobirà on finalitzaran dilluns la seva estada pel Pirineu de Lleida i d’on partiran cap a França des de Sort.

Press Trip de cicloturisme per les Terres de Lleida

D’altra banda, un segon grup de periodistes format per representants de cinc mitjans de comunicació de França, Alemanya, Àustria i Espanya recorreran del 3 al 5 d’octubre les comarques de la Segarra, el Pla d’Urgell, la Noguera i el Segrià, on practicaran activitats de cicloturisme en el marc dels tres congressos sobre la bicicleta que acollirà la ciutat de Barcelona: el Congrés EuroVelo i Cicloturisme 2021, el XVIII Congrés Ibèric "La bicicleta i la ciutat" i el 7è Congrés Internacional de la Bicicleta. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida col·labora en aquest viatge  que ha organitzat l’agència receptiva Catalonia Bike Tours amb l’Agència Catalana de Turisme.

Aquest grup de periodistes arribaran demà diumenge al migdia a la capital de la Segarra, on visitaran entre d’altres indrets de Cervera l’espai museístic dedicat als germans Márquez. A la tarda faran una ruta amb e-MTB per l’estany d’Ivars i Vila-sana. Posteriorment es desplaçaran fins a Balaguer, on pernoctaran. Dilluns viatjaran fins a la Pobla de Segur, on faran un recorregut amb bicicleta per la comarca i coneixeran les possibilitats que ofereix el Pallars Jussà per practicar activitats vinculades amb la bici. Al migdia visitaran les Botigues de Salàs de Pallars i a la tarda el celler Mas Garcia Muret, amb punt de parada a la localitat de Cellers. Al vespre arribaran a Lleida i l’endemà dimarts faran una visita a la ciutat.

Una seixantena de turoperadors i periodistes internacionals han recorregut les comarques lleidatanes en els darrers 10 dies

D’altra banda, el Patronat de Turisme la setmana del 20 de setembre va participar  en l’acció Catalunya reStart Europe, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme per donar a conèixer la destinació als mitjans de comunicació i als prescriptors de diferents mitjans de comunicació procedents dels Països Baixos, Alemanya, França, el Regne Unit i Espanya. La vintena de participants en aquesta gira van  conèixer in situ diferents trams del Gran Tour de Catalunya per les comarques de Lleida. El Solsonès i la ciutat de Solsona del tram 1, la ciutat de Lleida amb la Seu Vella, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Val d’Aran i el Pallars Sobirà del tram 3, i finalment l’Alt Urgell i la catedral de la Seu d’Urgell dins del tram N-3 del Gran Tour de Catalunya, són alguns dels espais i indrets que va recórrer.

Finalment recordar que aquesta mateixa setmana una quarantena de turoperadors turístics internacionals han visitat les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell i els dos Pallars en una acció en què ha col·laborat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dins del programa de familiarització del territori català arran de la celebració del Buy Catalunya 2021, que va tenir lloc a Cambrils (Tarragona) el 29 de setembreamb la participació de 76 operadors. La meitat d’ells van tenir l’oportunitat de conèixer també  in situ alguns trams del Gran Tour de Catalunya per terres lleidatanes, amb estada a Solsona i la Seu d’Urgell, mentre que d’altres van poder gaudir de diferents activitats de turisme esportiu al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.

Activitats Turisme Actiu. Touroperadors Buy Catalunya. Btt.pel Pallars Jussà (1)
S’adjunten diferents fotografies amb les visites dels turoperadors i periodistes durant la darrera setmana per les comarques del Pirineu i Terres de Lleida.