Lleida, Dijous 2 juny 2022

nota de premsa

Els quatre periodistes recorreran durant cinc dies l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran i dissabte a la tarda viuran en directe l’espectacle “Mur, Guspira del MNAC” que oferirà Els Comediants en commemoració de l’arrencament de les pintures romàniques al Castell de Mur

Viatge de premsa per promocionar l’oferta de patrimoni cultural del Pirineu de Lleida organitzat pel Patronat de Turisme i l’Agència Catalana de Turisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme, ha organitzat aquesta setmana un viatge de premsa per a quatre periodistes, dos de mitjans internacionals del Canadà i dels Països Baixos i altres dos d’àmbit estatal, amb l’objectiu de promocionar l’oferta  de  patrimoni cultural del Pirineu de Lleida amb un recorregut per l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran, seguint el tram 3 del Grand Tour de Catalunya.  El grup de periodistes també podran gaudir de la natura i de l’oferta enogastronòmica de tots els indrets que recorreran durant la seva estada a les contrades pirinenques. Durant la seva estada dissabte a la tarda tindran l’oportunitat de presenciar en directe al Castell de Mur, al Pallars Jussà, l’espectacle “Mur, Guspira del MNAC” que oferirà Els Comediants en commemoració de l’arrencament de les pintures romàniques l’any 1919. El desplaçament es farà en dos cotxes híbrids amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible.

El viatge de premsa d’aquests periodistes va començar ahir dimecres a la tarda a l’Alt Urgell, amb una visita guiada a la catedral romànica de la Seu d’Urgell. Avui han continuat el viatge cap al Pallars Sobirà, on han visitat durant el matí el monestir de Santa Maria de Gerri i el municipi de Gerri de la Sal i posteriorment la formatgeria Tros de Sort i a la tarda visitaran el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Demà divendres viatjaran fins a la Val d’Aran, on tindran l’oportunitat de conèixer el variat i complet patrimoni artístic de la vall com un dels tresors més ben conservats dels Pirineus, amb visites previstes a les esglésies romàniques de Bossòst, Unha, Salardú i Arties, entre d’altres-.

Dissabte al matí els 4 periodistes es desplaçaran fins a la Vall de Boí, on visitaran al matí el conjunt d’esglésies romàniques Patrimoni Mundial, i a la tarda es traslladaran al Pallars Jussà, on gaudiran de l’espectacle “Mur, Guspira del MNAC” al Castell de Mur. Els espectadors podran viure una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup tres escenografies diferents al voltant del castell i la col·legiata. En l’espectacle, que disposa de música en directe, hi participaran 33 artistes entre els quals hi ha diversos actors i actrius locals.

El viatge de premsa finalitzarà diumenge amb una visita al matí al celler Castell d’Encús, al Pallars Jussà.

Els quatre periodistes que participen en el viatge pertanyen al mitjà Word Traveller del Canadà, al diari digital KunstKieken.nl dels Països Baixos, a la revista National Geographic i al suplement de viatges del diari ABC.

El grup de periodistes avui a Gerri de la Sal
El grup de periodistes avui a Gerri de la Sal.