Lleida, Dijous 9 juny 2022

nota de premsa

El programa “Islàndia” es va emetre ahir dimecres a la tarda en directe per a tot Catalunya des de l’Hotel Terradets de Cellers amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

La ruta “Islandesa” de RAC1, amb Albert Om, ha fet parada a l’embassament de Terradets, al Pallars Jussà

El programa “Islàndia”, dirigit i conduït per Albert Om, que s’emet de dilluns a divendres de 7 a 2/4 de 9 del vespre a RAC1, s’ha emès el dimecres, 8 de juny, en directe des de l’Hotel Terradets de Cellers, al Pallars Jussà. L’emissió s’ha fet a l’aire lliure per a tot Catalunya just davant de l’embassament de Terradets, al Pallars Jussà, una comarca de turisme de muntanya amb una gran oferta turística. El programa ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i ha tingut un públic nombrós, bàsicament procedent de la mateixa comarca, que no s’ha volgut perdre l’oportunitat de seguir en directe l’espai “Islàndia”, dedicat a tractar de l’oferta turística del Pirineu de Lleida i de manera específica aquella de què el visitant pot gaudir al Pallars Jussà.

La ruta “islandesa” al Pallars Jussà ha permès traslladar a l’audiència de Catalunya l’oferta turística de la comarca en un entorn excepcional ple d’història i natura. “Conèixer la terra per on van passar els dinosaures, la història de les pintures del castell de Mur, que ara són a Boston, visitar les botigues Museu de Salàs de Pallars, pujar al Tren dels Llacs i fer ruta a les estrelles amb el Parc Astronòmic del Montsec”, han estat alguns dels temes tractats.

El programa ha comptat amb la participació de dues tècniques de turisme de les oficines d’informació de la Pobla de Segur i de l’Epicentre de Tremp; de Xavier Molí, coordinador d’activitats del Parc Astronòmic Montsec, i d’Àngel Galobart, per parlar del Geoparc Orígens i el món dels dinosaures. També ha comptat amb la participació d’Alba Serra, de l’Hotel Terradets; de Rosalia Farré, de les Botigues Museu de Salàs de Pallars; de Núria Martí, de Pirineu Emoció, per parlar del Tren dels Llacs i de les rutes turístiques per l’entorn de la comarca, i de Contxi Rodríguez, de l’Ajuntament de Castell de Mur, que ha explicat la commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures del castell de Mur. Altres convidats han tractat sobre el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec i la Festa dels Raiers que anualment organitza l’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera. El programa també ha inclòs l’actuació musical en directe de Hoven. Es tracta d’una proposta musical d’un jove artista del Segrià amb reminiscències de cantants com Bear’s Den, Bon Iver o Mumfords&sons.

El programa “Islàndia” s’ha emès aquest dimecres a la tarda en directe per a tot Catalunya des de l’Hotel Terradets de Cellers
Emissió en directe el dimecres a la tarda del programa “Islàndia” des de l’Hotel Terradets de Cellers, al Pallars Jussà