Lleida, Divendres 26 novembre 2021

nota de premsa

La presentació s’ha fet aquest matí amb la col•laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme a traves del Centre de Promoció Turística a França amb el turoperador cultural Terra Nobilis

El romànic de la Vall de Boí, producte estrella en una plataforma cultural francesa que ha obert als seus associats una conferència amb el títol “un exemple únic d’art romànic: les esglèsies catalanes de la Vall de Boí”

La plataforma cultural francesa Storia Mundi, vinculada amb el turoperador Terra Nobilis, ha ofert aquest matí una conferència sobre el romànic de la Vall de Boí, Patrimoni Mundial, en la qual hi han col·laborat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme a través del Centre de Promoció Turística de Catalunya a França per tal de promocionar i posar en valor l’oferta turística del Pirineu de Lleida al mercat francès.

La conferència, que ha tingut per títol “Un exemple únic d’art romànic: les esglésies catalanes de la Vall de Boí”, ha estat impartida per la historiadora de l’art Nathalie Douay (https://www.storiamundi.com/283/un-exemple-unique-dart-roman-les-eglises-catalanes-de-la-vall-de-boi), mentre que la introducció de l’oferta turística del Pirineu de Lleida  ha anat a càrrec d’una  representant del Centre de Promoció Turística de Catalunya a França. En la seva presentació ha tractat de les esglésies romàniques de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial, així com també de l’oferta del romànic en el conjunt del Pirineu lleidatà amb referencia expressa  a  la Catedral romànica de  la Seu d’Urgell. També s’ha referit a La Festa de les Falles del Pirineu  i al Carnaval de Solsona, com d’altres  propostes patrimonials. També ha explicat l’oferta de natura del Pirineu de Lleida amb l’únic Parc Nacional de Catalunya.

La plataforma Storia Mundi de difusió cultural ofereix un ric contingut de conferències en exclusivitat per als seus clients, que tenen un perfil de viatgers, consumidors de cultura (llibres, museus, exposicions, teatre, etc.) i edats compreses entre els 50 i els 75 anys. Aquesta plataforma ha estat creada durant el període de pandèmia pel turoperador cultural Terra Nobilis i fins ara ja ha organitzat més de 300 conferències sobre història i història de l’art d’arreu del món, totes elles impartides per experts en la matèria. La comunicació de la conferencia s’ha fet arribar als 15.000 clients de l’agència de viatge Terra Nobilis, així com també a l’Associació d’Amics dels Museus de França.

L’objectiu d’aquesta acció de promoció de l’oferta cultural de l’art romànic de la Vall de Boí, Patrimoni Mundial des de l’any 2000, mitjançant la plataforma de difusió cultural Storia Mundi és fomentar la destinació turística del Pirineu de Lleida des d’un vessant cultural i dins d’un cicle de conferències en què també es tractarà d’altres propostes de Catalunya davant un públic interessat per la cultura i amb ganes de fer sortides i viatges.

El turoperador Terra Nobilis no descarta en un futur proper poder crear algun paquet turístic vinculat amb l’oferta de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat. Per aquest motiu la conferència d’avui pot ajudar a generar un millor coneixement del territori i de la seva oferta turística de qualitat en l’àmbit cultural i afavorir la visita a la destinació per part del públic que ha participat en aquesta dissertació.

 

Terra Nobilis - Caràtula presentació
S’adjunten diferents captures de pantalla de la presentació i de la historiadora Nathalie Douay durant la conferència.