Lleida, Divendres 3 febrer 2023

nota de premsa

La decisió del jurat en les 8 categories del Premi es donarà a conèixer demà mateix, mitjançant un comunicat de premsa que emetrà el Patronat de Turisme una vegada finalitzada la sessió de treball del jurat

Reunió del jurat del 33è Premi “Pica d’Estats” a la Diputació de Lleida per deliberar sobre els treballs periodístics i la relació de guanyadors en la nova edició del certamen

La Diputació de Lleida acollirà demà dissabte 4 de febrer, a partir de les 10.30 hores, a la Sala Polivalent la reunió del jurat del 33è Premi Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet

El jurat del 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet es reunirà demà dissabte, 4 de febrer, per deliberar sobre els treballs presentats a concurs. La reunió dels membres del jurat tindrà lloc a partir de les 10.30 h a la sala polivalent de la Diputació de Lleida.El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida donarà a conèixer la decisió del jurat en les 8 categories del certamen una vegada finalitzada la reunió de treball, mitjançant un comunicat de premsa.

El jurat del 33è Premi "Pica d'Estats" estarà format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, presidirà el jurat. En formaran part com a vocals els/les periodistes Francesc Canosa,  Santiago Costa,  Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Teresa Macià, Mariano Palacín i Laura Alcalde, com a presidenta a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Com a secretari del jurat actuarà el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

El 33è “Pica d’Estats” ha rebut 138 treballs de premsa a concurs

El 33è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut un total de 138 reportatges presentats a concurs. D’aquests, 105 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 12 a obres d'àmbit internacional i altres 21 a mitjans locals.

La relació dels treballs d’àmbit estatal presentats i per les diferents categories que opten al premi en aquesta 33a edició del "Pica d'Estats" és la següent: 21 obres presentades en la categoria de premsa d’informació general, 16 treballs en la categoria de fotografia, 14 treballs de premsa especialitzada, 10 treballs de televisió i 4 de ràdio. La categoria de premsa local ha rebut 21 reportatges, 11 de premsa d’informació general, 1 de ràdio i 9 d’Internet. En l’apartat destinat a  premsa internacional s’han inscrit altres 12 treballs, dels quals 5 són de premsa escrita, 2 de premsa especialitzada, 2 d’Internet, 1 de fotografia, 1 de ràdio i 1 de televisió. Finalment cal destacar que el premi en la categoria d’Internet cada any incrementa el nombre de treballs inscrits fins assolir enguany les 51 inscripcions, de les quals 40 formen part dels treballs d’àmbit estatal, 2 d’internacionals i 9 de locals.

Una dotació econòmica de 45.000 euros

El 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet té una dotació econòmica de 45.000 € distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun.

Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Lleida, 3 de febrer de 2023

Nota: Els mitjans de comunicació podran captar imatges de la reunió de treball dels membres del jurat a les 13.15 hores a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida. Prèviament caldrà comunicar-ho al departament de Premsa del Patronat de Turisme: 646 989 165 (cap de premsa, Josep Cabasés).