Lleida, Dilluns 21 novembre 2022

nota de premsa

El Patronat de Turisme de la Diputació promociona el conjunt de l’oferta vinculada amb el turisme familiar i ha organitzat el taller "Descobrim i creem constel·lacions" per acostar l'oferta ecoturística vinculada a l'astroturisme al públic barceloní.

Promoció de l’oferta de turisme familiar en el marc del Festival Culturista de Barcelona

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida promociona durant aquest cap de setmana el conjunt de l’oferta turística lleidatana i de manera específica la vinculada amb el turisme familiar en el Festival Culturista que se celebra a la ciutat de Barcelona. L’esdeveniment, adreçat a un públic familiar, té lloc a la Nau Bostik, una antiga fàbrica del barri de la Sagrera recuperada com a punt de trobada de creació artística i cultural.

El Patronat de Turisme hi té un estand propi, des d’on facilitarà informació del conjunt de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida i des d’on presentarà el territori com una destinació familiar avalada per diferents certificacions de l’Agència Catalana de Turisme.  La Vall de Boí, les Valls d’Àneu i diferents municipis del Pallars Sobirà sota el nom Pirineus-Noguera Pallaresa són les destinacions lleidatanes acreditades amb la marca Natura i Muntanya en família, distinció atorgada als municipis que ofereixen uns equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb infants. Pel que fa als establiments certificats amb aquesta distinció hi trobem el Zoo del Pirineu d'Odèn, al Solsonès; el Rafting Parc de la Seu d'Urgell,  el Parc Astronòmic Montsec d’Àger a la Noguera o La Manreana de Juneda a les Garrigues.  També en formen part les estacions d'esquí de Port Ainé, Espot Esquí i Boí Taüll.

El festival l’organitza El Culturista, l'agenda cultural de Barcelona de referència per a famílies, que compta amb una audiència significativa i segmentada en famílies urbanes amb nens petits i uns interessos i hàbits de consum que giren al voltant de la cultura, l'educació, l'oci i tot allò relacionat amb un estil de vida modern i saludable.

Descobrim i creem constel·lacions

Durant la celebració del festival s’han organitzat tallers per als infants. El Patronat de Turisme farà descobrir als nens i nenes,  a partir d’aquest taller com a fil argumental, que un dels millors indrets per veure constel·lacions a Catalunya es troba al Pirineu i les Terres de Lleida.  S’hi posarà en valor que el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Montsec són Destinacions Turístiques i Reserves Starlight certificades per la Unesco, apropant així l'oferta ecoturística vinculada a l’astroturisme al públic familiar.

L’Ara Lleida compartirà la zona de tallers amb la Generalitat de Catalunya, la Fundacio Tàpies, el Liceu o CaixaFòrum, entre altres.

Lleida, 19 de novembre de 2022

otografia del festival culturista amb la participació de l’Ara Lleida i la participació de nens i nenes en el primer taller "Descobrim i creem constel·lacions"
Arxius adjunts