Lleida, Dissabte 26 juny 2021

nota de premsa

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, i els representants de les diferents associacions d’allotjament turístic de la demarcació valoren de manera molt positiva el pont de Sant Joan, que ha arribat a assolir una mitjana d’ocupació d’un 75 % durant els quatre dies

El Pont de Sant Joan deixa registres de fins al 95% d’ocupació durant el cap de setmana a les zones turístiques de Lleida

El pont de Sant Joan ha deixat a les zones turístiques de les comarques de Lleida una ocupació que ha arribat fins al 95 % durant les dues nits del cap de setmana i percentatges inferiors la nit del dijous, amb una mitjana que ha oscil·lat al voltant del 75 % durant els quatre dies de pont i tres nits de pernoctació als establiments de turisme reglat de la demarcació lleidatana.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, així com els representants de les diferents associacions d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, s’han mostrat satisfets per aquest bon comportament turístic i han confirmat les previsions fetes davant l’augment de les reserves que hi havia per Sant Joan.

Rosa Pujol ha destacat que “el resultat d’aquest pont de Sant Joan és un bon tret de sortida per a la temporada estival del 2021 que hem encetat aquesta setmana i ens obre el camí per poder assolir aquest estiu els resultats de l’any 2019, que es va tancar amb un rècord històric quant al nombre de viatgers i de pernoctacions, i traslladar d’aquesta manera també al conjunt de la demarcació la millora dels resultats que va tenir el sector turístic l’any passat, en plena pandèmia, a les zones del Pirineu i Prepirineu de Lleida”, tal com ja es va anunciar aquesta setmana en el decurs de la roda de premsa que va tenir lloc al castell de Montsonís per donar a conèixer les previsions per a aquest estiu i presentar la campanya “Lleida, vola de nou”.

El bon comportament turístic per aquest pont de Sant Joan ha confirmat també les ganes que té la gent de recuperar la normalitat quant a fer sortides i escapades al territori, bàsicament de públic de proximitat i català, i a gaudir dels espais naturals i de les activitats a l’aire lliure i de turisme actiu. I en aquestes dates s’ha pogut viure i veure la celebració de la festa de les Falles, reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, que si bé han esdevingut un dels atractius de les comarques del Pirineu de Lleida pel pont de Sant Joan, enguany s’han hagut de celebrar amb limitació d’aforament de públic com a mesura de prevenció davant la COVID-19, mentre que l’any passat només es van poder fer algunes de les baixades de manera testimonial.

Cal dir també que les activitats a l’aire lliure i de natura, com ara els esports d’aventura i el senderisme, i les visites culturals al territori així com la gastronomia han estat altres productes turístics amb força demanda per aquest pont de Sant Joan. Les empreses de turisme actiu i esports d'aventura del Pallars Sobirà també han valorat de manera molt satisfactòria el nivell de contractació de serveis durant el pont de Sant Joan, principalment el cap de setmana, amb una punta de demanda d'activitats per sobre de la mitjana el dissabte i que ha representat entre el 80 i el 85 % de la capacitat de serveis de les empreses que ofereixen activitats, segons el president de l’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

L’ocupació per sectors

Els establiments d’hoteleria oberts en aquestes dates a les zones turístiques del Pirineu de Lleida han assolit una punta d’ocupació que ha arribat fins al 95 % durant les dues nit del cap de setmana de pont. La nit de la revetlla, el dimecres, va començar l’arribada de públic, amb un percentatge d’ocupació que estaria sobre el 30 i el 40 %. El dijous va augmentar el ritme d’ocupació per tancar els dos dies de cap de setmana amb un 95 %, segons el president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau. A les zones de la plana de Lleida els percentatges d’ocupació han estat inferiors.

Per la seva banda, el turisme rural ha tingut una mitjana d’ocupació al voltant del 75 % en el conjunt de la demarcació de Lleida i uns percentatges més alts a la zona del Pirineu, on s’ha situat per sobre del 80 %, segons ha explicat Jaume Ramon, president de la Federació de Cases de Turisme Rural. I finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous, amb més demanada que places disponibles en aquesta modalitat d’allotjament, mentre que la mitjana en la modalitat d’acampada s’ha situat al voltant del 60 % a tota la demarcació de Lleida, segons Marta Cortina, presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida. La bona climatologia de tots aquests dies també ha contribuït a confirmar les previsions fetes per a aquest pont de Sant Joan.

D’altra banda, cal destacar que en aquests quatre dies els establiments d’apartaments turístics, cases de colònies, albergs i refugis, entre altres modalitats d’allotjament turístic, també han tingut una bona ocupació al conjunt de la demarcació, així com les segones residències, que han recuperat la seva activitat per aquestes dates.