Lleida, Dilluns 11 octubre 2021

nota de premsa

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat el fet que la demarcació de Lleida ha tornat a ser una destinació ben valorada pel públic de proximitat en aquest pont, tal com ja ha estat succeint durant tot el període de pandèmia, amb un comportament extraordinari durant les dues temporades d’estiu i els ponts de la Mercè i aquest de la festivitat del Pilar

La demarcació de Lleida tanca el pont del Pilar amb una ocupació al Pirineu d’un 90% i els ulls posat en la propera temporada d’esquí

La demarcació de Lleida tancarà demà dimarts el pont del Pilar amb un resultat molt satisfactori, principalment a la zona del Pirineu, on l’ocupació durant aquests quatre dies s’ha situat al voltant del 90 % de mitjana i ha arribat a fregar en molts establiments el ple durant el cap de setmana. Uns percentatges d’ocupació que han estat per sobre de les previsions inicials abans del pont. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que la demarcació de Lleida ha rebut durant aquests quatre dies la visita de més de 30.000 turistes allotjats en establiments de turisme reglat, els quals han generat al voltant d’unes 85.000 pernoctacions a partir de la nit del divendres 8 d’octubre fins demà dimarts, al marge de les segones residències, que també han mostrat força activitat i l’ocupació de les quals representa un impuls al sector turístic i comercial de la demarcació de Lleida.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida valora de manera molt satisfactòria aquests bons resultats assolits pel pont del Pilar al Pirineu de Lleida com també a les zones turístiques del Pla de Lleida i se suma a la satisfacció expressada pels representants dels diferents sectors d’allotjament turístic. Aquest balanç millora les dades del pont del Pilar de l’any passat, no tan sols perquè s’ha assolit un 5 % més de mitjana d’ocupació (el pont del 2020 es va tancar amb un 85 %), sinó també perquè s’ha generat un major volum d’ingressos al sector turístic de la demarcació per la circumstància que s’ha pogut fer un pont més llarg de quatre dies en lloc de tres i s’ha recuperat pràcticament la totalitat de les activitats del període pre-COVID. L’any passat algunes activitats que tenen lloc per aquestes dates a la demarcació no es van celebrar de manera presencial, com ara la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt o el Festival d’Astronomia del Montsec, entre d’altres.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat el fet que la demarcació de Lleida ha tornat a ser una destinació ben valorada pel públic de proximitat en aquest pont, tal com ja ha estat succeint durant tot el període de pandèmia, amb un comportament extraordinari durant les dues temporades d’estiu i els ponts de la Mercè i aquest de la festivitat del Pilar. “Una tònica que esperem que es pugui mantenir durant els propers caps de setmana de tardor, mentre tenim ja els ulls posats en la nova temporada de neu i d’esquí al Pirineu de Lleida. Hem vist que el públic té ganes de gaudir de la muntanya i del turisme d’interior. Esperem poder tenir enguany una temporada d’esquí amb un funcionament de normalitat que permeti tant als aficionats a la neu com a tots aquells que volen gaudir dels paisatges nevats del nostre Pirineu recuperar l’activitat anterior a la COVID-19, després d’haver viscut una atípica campanya 2020-2021, condicionada per les restriccions derivades de la pandèmia, i també l’aturada que va patir la temporada 2019-2020 el 14 de març, un mes abans del tancament previst i sense poder gaudir de l’esquí per Setmana Santa”.

Els diferents sectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida, com ara els establiments d’hoteleria, turisme rural i càmpings en la modalitat de bungalous, tancaran aquest pont del Pilar a la zona del Pirineu amb una ocupació mitjan del 90 % i en alguns casos s’ha arribat a fregar el ple durant el cap de setmana. Per la seva banda, el turisme rural, que ha pogut obrir aquest pont sense límits d’aforament, ha tingut reserves per als quatre dies amb una ocupació en el conjunt de la demarcació del 90 % i molts establiments han posat el cartell de complet. El sector del càmping tancarà el pont amb una ocupació també del 90 % pel que fa a les places de bungalous, mentre que l’acampada, tot i que tenir un nivell més baix d’ocupació, ha estat més animada que anys anteriors per aquestes dates. També s’ha notat una bona afluència de visitants que han fet el desplaçament i l’allotjament als càmping en caravanes i autocaravanes, una modalitat de turisme que té cada vegada un major nombre d’usuaris.

Per la seva banda, el turisme actiu, que posarà el punt final a la temporada d’aigua el proper dia 15 d’octubre, ha tingut un bon comportament per aquest pont del Pilar amb una contractació de serveis d’entre un 50 i 60 % de la seva capacitat. La resta d’activitats de turisme actiu, com el senderisme, el ciclisme, la BTT i l’hípica entre d’altres, continuaran amb normalitat durant el que resta de tardor.

Activitats a l’aire lliure

 Les zones de muntanya i els parcs naturals de Lleida han estat algunes de les destinacions més preuades per un públic que en les circumstàncies actuals busca els grans espais a l’aire lliure. Es preveu a més que durant les propers setmanes de tardor, si les circumstàncies climàtiques són favorables, aquests espais segueixin rebent un bon nombre de turistes.

Els visitants han pogut gaudir del senderisme al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, pels Parcs Naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i al congost de Mont-rebei, juntament amb activitats relacionades amb l’ecoturisme, amb la brama del cérvol com un dels millors espectacles que brinda la natura en aquesta època a diferents indrets del territori i molt especialment a Boumort. Per la seva banda, els boletaires han pogut fer sortides a la muntanya per caminar i collir bolets. També cal destacar les visites al conjunt romànic de la Vall de Boí, Patrimoni Mundial, o al Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, on ha tingut lloc el setè Festival d’Astronomia del Montsec, a més de diferents propostes gastronòmiques com les que ofereix l’Alta Ribagorça amb les Jornades Gastronòmiques de Km 0 i els menús de les jornades 'Cuina de l’Horta, vins de Ponent', amb la participació d'11 establiments a la ciutat de Lleida. També durant el cap de setmana s’han celebrat diferents mostres firals al territori com la Fira de Vielha, la Festa de la Poma de Barbens, la Fira del Torró d’Agramunt i la Fira de l’Empelt de Llobera al Solsonès.