Lleida, Dilluns 10 octubre 2022

nota de premsa

En els dos viatges de premsa hi ha participat 7 periodistes alemanys i un suís, els quals han visitat les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Noguera, el Pallars Jussà, el Segrià i les Garrigues

El Patronat de Turisme promociona l’oferta d’enoturisme, turisme actiu i moturisme en un viatge de premsa amb bloguers i periodistes de l’Europa central seguint els trams 2 i 3 del Grand Tour de Catalunya per les comarques lleidatanes

D’altra banda, els creadors del blog “De Ruta en família” visiten fins demà dimarts el Pallars Sobirà en un viatge organitzat pel Patronat de Turisme en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i les dues destinacions certificades de Natura i Muntanya en Família de la comarca per posar en valor l’oferta del territori en aquest segment de la demanda

El Patronat de Turisme de la Diputació, en col·laboració amb els Centres de Promoció Turística de Catalunya a l’Estranger (CPT), promociona aquests dies la demarcació de Lleida al mercat internacional mitjançant dos viatges de premsa adreçats a periodistes i bloguers de l’Europa central. Els dos grups de premsa a través dels trams 2 i 3 del Grand Tour de Catalunya, visitaran les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Noguera, el Pallars Jussà, el Segrià i les Garrigues. D’altra banda el Patronat de Turisme, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i les dues destinacions certificades de Natura i Muntanya en Família de la comarca, organitza del 8 a l’11 d’octubre un viatge per als responsables del blog “De Ruta en família” per posar en valor l’oferta turística vinculada amb el turisme familiar.

En el primer dels viatges, que ha tingut lloc del 5 al 7 d’octubre, hi han participat 6 bloguers de l’Europa central (5 alemanys i 1 suís). El viatge s’ha centrat en els productes d’enogastronomia de la demarcació amb activitats de turisme actiu i natura. El grup de bloguers ha visitat entre d’altres llocs el monestir de les Avellanes i el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec. També han practicat senderisme pel congost de Mont-rebei i han gaudit de la gastronomia del territori i un tast de vins de la DO Costers del Segre al Castell d’Encús i un altre d’oli de la DO Garrigues a Olicometes, a la Pobla de Cérvoles.

El segon viatge de premsa es va iniciar ahir diumenge i es perllongarà fins dijous, 13 d’octubre. El viatge va adreçat al mercat alemany dins el producte Moturisme que impulsa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Un periodista i un fotògraf de les revistes alemanyes BMM-Magazine i Kradblatt viatjaran d’Oliana, a l’Alt Urgell, fins a la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, seguint el traçat del tram 3 del Grand Tour de Catalunya per elaborar diferents reportatges sobre la ruta. El conjunt romànic de la Vall de Boí, l’exposició de motos clàssiques del Balneari de Caldes de Boí i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici són alguns dels indrets que visitaran.

Promoció del turisme familiar

Finalment els creadors del blog “De Ruta en família”, premiat l’any 2020 al millor blog de viatges en família per la comunitat de maternitat i criança Madresfera, participen del 8 a l’11 d’octubre en un viatge pel Pallars Sobirà per conèixer i donar difusió a la destinació en l’àmbit del turisme familiar. La parella de periodistes que omplen de contingut el blog, acompanyats de la seva filla de 5 anys, visitaran diferents indrets de la comarca, que té dues destinacions certificades de Natura i Muntanya en Família, com són les Valls d’Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa. Durant l’estada tindran ocasió de gaudir del festival pirinenc de literatures infantils i juvenils Lo Llumener. També visitaran l’Ecomuseu dels Pastors, el Museu de la Sal de Gerri, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’equipament de MónNatura Pirineus i la Casa de l’Ós d’Isil, entre d’altres. Aquest és el segon viatge que el Patronat de Turisme col.labora enguany en la promoció del turisme familiar amb les destinacions certificades de Natura i Muntanya en Família. El mes de juny els responsables del blog “De Ruta en família” van visitar la Vall de Boí a l’Alta Ribagorça, la tercera destinació de les comarques lleidatanes que compta amb aquest reconeixement  per part de l’Agència Catalana de Turisme. El blog “De ruta en família” disposa de 125.544 usuaris únics i 33.804 pàgines vistes al mes i ofereix rutes, itineraris, mapes i consells per fer i planificar viatges per lliure a partir de les pròpies experiències compartint els relats dels seus viatges.

Lleida, 10 d’octubre de 2022

Fotografies dels viatges de premsa dels bloguers de l’Europa central pel Congost de Mont-rebei i durant la visita a Les Garrigues.