Lleida, Dijous 27 octubre 2022

nota de premsa

La mitjana d'ocupació es podria situar al voltant del 75 % en els establiments d'hoteleria, turisme rural i bungalous de les zones turístiques del territori

El Patronat de Turisme de la Diputació preveu una bona ocupació turística pel pont de Tots Sants a la demarcació de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que el pont de Tots Sants torni a generar una bona ocupació turística a les comarques de Lleida. Els establiments d'hoteleria situats a la zona del Pirineu, així com les cases de turisme rural al conjunt de la demarcació i les places de bungalous pel que fa al sector del càmping, es preveu que tornin a omplir-se de clients per passar aquests quatre dies de pont, afavorits en aquest període per la bona climatologia que convida a fer sortides i excursions en plena natura. Al mateix temps, moltes segones residències tornaran a recuperar l'activitat per aquestes dates. Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida ofereixen pel pont de Tots Sants, del 29 d’octubre a l'1 de novembre, una gran varietat de propostes turístiques relacionades amb la natura, la cultura, la gastronomia, la temporada de bolets i activitats per celebrar la festa de la castanyada i halloween.

La mitjana d'ocupació turística per aquest pont de Tots Sants es pot situar al voltant del 75 % de mitjana a les zones turístiques de la demarcació de Lleida, d'acord amb el nombre de reserves fetes fins ara, en els diferents sectors d'allotjament turístic. Fins i tot si la climatologia segueix acompanyant, les reserves es podrien animar en els pròxims dies. La majoria dels visitants per aquestes dates són de mercats de proximitat, bàsicament catalans, una circumstància que també afavoreix la presa de decisions d'últim moment.

Per sectors, els establiments d'hoteleria de les comarques del Pirineu que resten oberts per aquestes dates preveuen una ocupació que es podria situar entre el 65 i el 70 % de mitjana durant els 4 dies de pont, si bé durant el cap de setmana pot superar el 80 % d’ocupació.

El sector del turisme rural també augura una bona ocupació, que se situarà entre el 85 i el 90 % les tres nits del pont en el conjunt de la demarcació de Lleida. Finalment, el càmping preveu una molt bona ocupació pel que fa a l'oferta de bungalous que arribarà a la plena ocupació per aquest pont de 4 dies i tres nits, mentre que en la modalitat d'acampada, es preveu una mitjana d’ocupació al voltant del 50 % de mitjana, un percentatge més alt que d’altres anys per aquestes dates, gràcies a les temperatures més altes del que caldria esperar per a l’època.

D'altra banda, moltes segones residències estaran ocupades per aquest pont de Tots Sants i la seva activitat també representarà un impuls al sector turístic i comercial de les comarques de Lleida.

Activitats diverses

Per aquest pont de Tots Sants la demarcació de Lleida brinda una àmplia oferta d'activitats per a tots els públics relacionades amb la natura, la cultura i la gastronomia, a més dels afeccionats que aprofitaran per anar al bosc a buscar bolets. També per aquestes dates les comarques lleidatanes ofereixen una gran varietat d’activitats i mostres firals i gastronòmiques arreu. Entre aquestes destaca a la Granadella, a les Garrigues, la celebració de la primera premsada d’oli. A Tremp hi té lloc la Fira del Codony i la Val d’Aran celebra el 29 d’octubre la Fira Ramadera comercial a Bossòst, entre d’altres. A més, el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, a Àger, organitza el 8è Festival d’Astronomia del Montsec del 28 d’octubre a l’1 de novembre i l’inici del cicle de Concerts sota les Estrelles. També aquest cap de setmana s’oferiran dos concerts del XXIV Festival ORGUES DE PONENT I DEL PIRINEU 2022 a la comarca del Pallars Jussà. El primer serà el dissabte 29 d'octubre a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de TREMP i el segon serà el diumenge 30 d'octubre a l'església parroquial de la Pobla de Segur

Lleida, 27 d’octubre de 2022

Podeu consultar més activitats al web del Patronat: https://www.aralleida.cat/tardor/