Lleida, Dilluns 13 juny 2022

nota de premsa

El Consell d’administració del Patronat ha aprovat avui la nova convocatòria del guardó que consta de 8 categories amb una dotació econòmica de 45.000 euros.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 33è Premi “Pica d’Estats”

El Consell d’administració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha aprovat avui la convocatòria del 33è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, amb una dotació econòmica de 45.000 €, distribuïts en 8 categories. La reunió del consell d’administració ha tingut lloc aquest mati a la Diputació de Lleida, presidida pel vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi.

El premi "Pica d'Estats" mantindrà en aquesta nova convocatòria les 8 categories i els 45.000 €, distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun. Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Els treballs que poden optar al premi en aquesta nova convocatòria del guardó  han d’haver estat produïts i publicats en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022. La butlleta d’inscripció i els treballs hauran de ser lliurats pels autors, o per qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment, en el termini comprès entre l’1 i el 31 d’octubre de 2022, ambdós inclosos.

El jurat del guardó estarà format per destacats professionals del món de la comunicació i presidit pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El Jurat de la 32èna edició del premi Pica d’Estats va estar integrat  pel degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros i en van formar part com a  vocals els/les periodistes Lourdes Ballarín, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín, Mònica Terribas i Rafa Gimena. El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre va actuar com a Secretari.

33è Premi "Pica d'Estats"