Lleida, Divendres 23 abril 2021

nota de premsa

La fira Fiets en Wandelbeurs, especialitzada en ciclisme i senderisme, com també a l’oferta de natura, se celebra avui i demà via online

El Patronat de Turisme de la Diputació i l’Associació de Càmpings de Lleida participen al Saló de Turisme Actiu més important dels Països Baixos de manera virtual dins l’estand de l’Act

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Associació de Càmpings de Lleida, participen avui i demà amb un taulell virtual al saló Fiets en Wandelbeurs, adreçat al mercat del Benelux, dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme.

La Fiets en Wandelbeurs, s’ha consolidat com el saló de turisme actiu més important dels Països Baixos. Es tracta d'una fira destinada al producte de cicloturisme i senderisme, com també a l’oferta de natura, sectors en els quals les comarques de la plana i del Pirineu de Lleida són tot un referent, motiu pel qual el Patronat de Turisme, seguint l’estratègia del pla d’actuacions per a aquest any 2021, hi té una presència destacada de manera virtual, i abans de la pandèmia de manera presencial. La mostra pretén donar resposta a l’interès creixent que s’observa entre la població holandesa per les vacances actives i per aspectes com la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i a la conservació del paisatge.

En l’edició d’enguany la Fiets en Wandelbeurs té un format en línia i és atesa per tècnics del Patronat en representació del conjunt del territori, com també per responsables de l’Associació de Càmpings de Lleida. Durant els dos dies de fira, avui divendres, dia 23 i demà dissabte, 24 d’abril, els tècnics del Patronat de Turisme i de l’Associació de Càmpings respondran com a expositors a les preguntes o xatejaran amb el públic visitant de la fira, que també ho farà online.

Aquesta actuació permetrà arribar a un bon nombre de cicloturistes i senderistes holandesos i flamencs. Un cop hagin comprat l’entrada, els visitants podran connectar-se a la plataforma interactiva d’esdeveniments Elevent.ly. Les destinacions estaran disponibles virtualment per poder respondre a qualsevol pregunta dels visitants. Com si es tractés d’una fira presencial, es podrà atendre els potencials clients, parlar amb els visitants i mostrar les publicacions i vídeos.

El Patronat ha posat a disposició dels visitants totes les seves publicacions vinculades amb els productes de senderisme, BTT, càmpings i la genèrica de l’oferta turística de Lleida  Welcome Lleida  i un vídeo de presentació de la destinació. La fira, en format virtual a causa de la COVID-19, facilitarà l’accessibilitat per part del públic visitant atès que no necessiten efectuar cap desplaçament per poder fer les seves consultes, i també representa una oportunitat perquè permet entrar en contacte amb els visitants i mantenir una conversa "en temps real".

Rutes per descobrir i gaudir del territori

Així mateix, al portal Hicle Holidays (hicle-events.com), que facilita l’accés a l’esdeveniment, s’hi ha publicat la Trinxat BTT, una ruta turística autoguiada en bicicleta de muntanya circular entre les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya que passa a tocar del Pallars Sobirà (http://www.cadibike.com/?page_id=94). Per la seva banda, l’Associació de Càmpings de Lleida proposa la Gran Ruta dels Pirineus en bicicleta amb tota l’oferta de càmpings de Lleida (https://pedalsandpirineus.campingsdelleida.com/nl/door-de-pyreneeenper-fiets-verkennen). Un cop finalitzada la fira virtual els visitants encara podran accedir a l’estand del Patronat de Turisme durant un període de dues setmanes i podran descarregar-se'n totes les publicacions.

Per dinamitzar les visites a l’estand de l’Agencia Catalana de Turisme on hi és representada l’oferta turística de Catalunya, s’ha organitzat un concurs entre els visitants virtuals a la mostra al voltant de la festa de la rosa i el llibre al coincidir la celebració del certamen amb la festivitat de Sant Jordi. El premi pel guanyador consistirà en una estada a Catalunya pel Sant Jordi del 2022.

També s’ha programat una jornada de Newworking entre els expositors participants a la fira que tindrà lloc aquesta tarda. Els professionals del sector podran adreçar els seus escrits i xatejar de manera directa amb els responsables dels diferents estands virtuals inscrits a la mostra per fer les consultes sobre la destinació.

Imatge de l'estand virtual del Patronat i de l'Associació de Càmpings de Lleida
S’adjunta la imatge virtual del taulell del Patronat de Turisme i el de l’Associació de Càmpings de Lleida a la fira de referència dels cicloturistes i els senderistes dels Països Baixos.