Lleida, Dimecres 20 octubre 2021

nota de premsa

L’objectiu d’aquests fam trips és que els dos turoperadors incloguin la destinació turística de Lleida en els seus respectius catàlegs de productes en els viatges a Catalunya

Dos turoperadors internacionals visiten aquesta setmana les comarques lleidatanes per conèixer l’oferta ornitològica i enogastronòmica del Pirineu i les Terres de Lleida

Dos reconeguts turoperadors turístics internacionals del Brasil i França, respectivament, visiten durant aquesta setmana diferents indrets de les comarques lleidatanes per conèixer l’oferta ornitològica i enogastronòmica del Pirineu i les Terres de Lleida amb l’objectiu que incloguin la destinació turística de Lleida en els seus respectius catàlegs de productes en els viatges a Catalunya.

D’una banda, el turoperador Brasil Food Safaris, del Brasil, visita del 19 al 21 d’octubre les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, l’Urgell i el Segrià en una actuació organitzada pel Patronat de Turisme en col·laboració amb les diferents oficines dels consells comarcals del territori que recorre. L’equip està format per 9 persones, les quals tindran ocasió de gaudir del territori i de les experiències gastronòmiques que Lleida pot oferir a través dels seus productes, com ara l’oli, el vi, embotits, formatge i torrons, entre d’altres. El turoperador Brasil Food Safaris va guanyar el premi llatinoamericà de Turisme responsable de la World Travel Market, considerada la fira més important del món.

El gerent de la companyia operadora, Paulo Machado, que també participa en el viatge, farà a la vegada d'amfitrió per tal que la reportera i influencer Alina Riscado, que té més de 12,1 milions de seguidors, enregistri continguts per a la plataforma Hey Ho! i per al canal de televisió Globo Media. L'objectiu de la gravació serà la producció d'un programa per descobrir, a través dels ingredients locals, propostes turístiques d'interès.

Fotògraf i ornitòleg del turoperador Objectif Nature

D’altra banda, el fotògraf i ornitòleg francès Grégory Rohart, que col·labora amb el turoperador Objectif Nature, visita del 18 al 23 d’octubre els dos Pallars, el Solsonès, el Segrià, l’Urgell, el Pla d’Urgell i la Noguera. Aquest viatge de turisme ornitològic està organitzat pel CPT de Catalunya a França i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i compta amb la col·laboració de les oficines de turisme dels diferents consells comarcals dels territoris que visita. Aquest fam trip estava previst per a l’any passat, però per causa de la pandèmia es va haver d’ajornar fins ara.

El viatge va començar dilluns 18 d’octubre al Pallars Jussà, al Mas de Gramuntill, situat en un indret envoltat de fauna diversa i amb voltors, aufranys i àguiles daurades pel que fa a les aus. Posteriorment es va  desplaçar al Pallars Sobirà, a la zona de Port Ainé, per fer observació de les aus de l’indret i avui dimecres viatja a la comarca del Solsonès, amb una sessió al hide de trencalòs de Cogulers. A la tarda visitarà la ciutat de Solsona. Demà dijous es desplaçarà a les comarques de la plana de Lleida, on visitarà l’Urgell, amb una primera sessió d’observació d’aus al hide de Vallbona de les Monges i Agramunt, per després continuar el recorregut fins a la zona sud del Segrià. Divendres visitarà l’entorn de l’estany d’Ivars i Vila-sana, al Pla d’Urgell, i a la tarda farà un recorregut per la capital de la Noguera, Balaguer, i posteriorment observació d’aus per la comarca. Durant el seu periple per les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida és previst que pugui observar les següents aus: voltor comú, trencalòs, trencapinyes, milà reial, arpella vulgar, mallerenga emplomallada, astor i el sisó. Durant la seva estada a les comarques lleidatanes el representant del turoperador francès va acompanyat per un guia per mostrar-li la diversitat ornitològica d’acord amb la ruta proposada i les aus que hi ha al mes d’octubre a la demarcació de Lleida.

Cal recordar que pocs indrets del món tenen una varietat de paisatge, ecosistemes i biodiversitat tan àmplia com el Pirineu i les Terres de Lleida. Aquest extens ventall és visible en els diferents espais naturals protegits del territori, on gaudir de l’ornitologia és fàcil d’aconseguir, motiu pel qual és una de les destinacions imprescindibles per als ornitòlegs.

El fotograf i ornitòleg francès Grégory Rohart dilluns al Hide de Casa Gramuntill (1)
S’adjunten diverses fotografies del fotògraf i ornitòleg francès Grégory Rohart ahir al matí al Hide de Casa Gramuntill al Pallars Jussà. També s’ adjunten diferents fotografies de l’equip del Turoperador Brasil Food Safaris a l’hort i a les instal.lacions de l’Hotel EcoResort de Prullans a la Cerdanya aquest matí.