Lleida, Divendres 25 febrer 2022

nota de premsa

Actualment està obert fins al 27 de febrer el tercer període d’inscripcions al projecte, que inclou entre les condicions que han de complir els establiments un compromís amb la sostenibilitat i l’obtenció de la certificació Biosphere Destination

El Patronat de Turisme renova la certificació “Moturisme Ara Lleida” a 64 establiments de la demarcació de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha renovat la certificació “Moturisme Ara Lleida” a 64 establiments d’allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus del conjunt de la demarcació de Lleida i es manté obert fins al dia 27 de febrer el tercer període de noves inscripcions al programa. Dels 64 establiments que han renovat la certificació, 37 són d’allotjament turístic i altres 27, de serveis complementaris de restauració, cafeteries i museus, entre d’altres. El nombre dels establiments que han renovat la certificació aquest any 2022 s’ha donat a conèixer en el decurs de la reunió anual del Patronat de Turisme, que impulsa el projecte “Moturisme Ara Lleida”, amb els establiments certificats que es va celebrar ahir de forma virtual. A partir d’avui tots els establiments adherits rebran el certificant pertinent signat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech.

El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha explicat l’aposta decidida del Patronat de Turisme per treballar per la sostenibilitat del conjunt de la demarcació i en aquest sentit ha avançat que els nous establiments acreditats al programa “Moturisme Ara Lleida” hauran d’obtenir l’estatus d’empresa compromesa amb el segell Biosphere i per a la seva renovació” l’any 2024, abans de la visita tècnica, hauran de tenir la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle (BSL). Aquest requisit serà indispensable tant per a  les empres de nova adhesió com per les que actualment ja formen part del programa. El procés de compromís i certificació del segell Biosphere serà gratuït per a les empreses que participen en el projecte “Moturisme Ara Lleida” fins al final de l’any 2023.

Durant la trobada també s’ha fet un repàs de les principals actuacions dutes a terme l’any 2021 dins del programa “Moturisme Ara Lleida”, amb presència en reportatges a diferents mitjans de comunicació d’àmbit estatal i internacional, molts d’ells de premsa especialitzada en el món del motor. També s’ha destacat l’organització de viatges de premsa per posar en valor les rutes del territori i els serveis que ofereixen els establiments adherits al projecte, i finalment s’ha detallat la col·laboració en l’organització i participació en diferents esdeveniments de l’àmbit de les motos com ara la Quebrantabook, la Titan Road, la Rider 1.000, la Rodibook i la Coast to Coast by Triumph.

Un segell de garanteix la millor atenció al client motorista

El projecte “Moturisme Ara Lleida” que impulsa el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida aporta als usuaris uns beneficis directes en disposar d’uns establiments que han pensat a satisfer les seves necessitats. Per la seva banda, els establiments poden disposar d’unes eines per acollir un segment turístic que fa augmentar tant quantitativament com qualitativament un apartat del seu negoci. “Moturisme Ara Lleida” estableix un sistema de garanties mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments adherits. Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu els negocis han de superar un curs de formació i hauran de justificar que compleixen amb tot un seguit de requisits i de serveis amb la finalitat de poder oferir la millor atenció al client motorista, conèixer les seves necessitats específiques i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Tots els establiments han de complir una sèrie de requisits pel que fa a les seves instal·lacions, com ara disposar d’una zona d’aparcament coberta i tancada, taller amb eines de reparació, serveis de bugaderia, espais per guardar el casc, etc. També s’han de comprometre a facilitar informació sobre les rutes, la meteorologia, els principals atractius de la zona, etc.

Vinculat amb el projecte, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha actualitzat la informació en suports on-line i off-line del desplegable sobre 10 rutes moturístiques i 2.000 quilòmetres de recorreguts per carreteres amb corbes i paisatges de gran bellesa pel Pirineu i les Terres de Lleida que abracen el conjunt de les comarques lleidatanes. El desplegable inclou també la relació dels establiments d’allotjament turístic i els establiments complementaris que tenen el segell distintiu de “Moturisme Ara Lleida”. Gràcies a aquest projecte els aficionats a viatjar amb moto poden conèixer el Pirineu i les Terres de Lleida i gaudir dels paisatges i la gastronomia de la zona amb la garantia que rebran una bona atenció i trobaran unes instal·lacions excel·lents.

S’adjunta una captura de pantalla de la reunió amb els responsables dels establiments certificats que s’ha celebrat de forma virtual. També s’adjunta una imatge del certificat “Moturisme Ara Lleida”, dues fotografies de la reunió amb els membres adherits al Programa i un fotografia de les Rutes Moturístiques per la Vall de Boí.
Àudios
Tall de veu de Juli Alegre