Lleida, Dimecres 2 novembre 2022

nota de premsa

El turisme rural ha tingut una ocupació d’entre el 85 % i el 90 %, mentre que les places de bungalous als càmpings han assolit la plena ocupació

L’ocupació pel pont de Tots Sants confirma les previsions i tanca amb un 75% de mitjana a les zones turístiques de Lleida

Les comarques de Lleida han tancat el pont de Tots Sants amb uns resultats d’ocupació turística molt satisfactoris, d’acord amb les previsions fetes pel Patronat de Turisme. Les comarques pirinenques són les que han registrat els millors resultats.

La mitjana d’ocupació a les zones turístiques de les comarques de Lleida s’ha situat al voltant del 75 % i confirma les previsions fetes pel Patronat de Turisme. Aquest bon nivell d’ocupació ha generat al voltant d’unes 90.000 pernoctacions en el conjunt de la demarcació lleidatana en els establiments d’hoteleria, càmpings i turisme rural, al marge de d’altres tipologies d’allotjament turístic, com també a les segones residències.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha mostrat la satisfacció tant del Patronat de Turisme com  dels diferents subsectors d’allotjament turístic de la demarcació de Lleida per aquest bon comportament turístic durant el pont de Tots Sants que “ha tancat amb uns bons nivell d’ocupació i ha mantingut la mateixa tendència que el sector turístic de la demarcació ha tingut durant aquest estiu de 2022 amb uns resultats que li han permès tancar per segon any consecutiu amb xifres rècord en quan al nombre de viatgers com també de pernoctacions i amb una recuperació del turisme estranger, amb xifres d’abans de la pandèmia. Un bons resultats que es mantenen amb les dades que tenim des de primers d’any i  fins el mes de setembre”, segons Pujol.

La bona climatologia i la gran varietat d’activitats de què els visitants han pogut gaudir durant aquests quatre dies de pont han contribuït a aquests resultats positius. La bona ocupació turística també ha repercutit de forma favorable en la contractació de serveis turístics, visites guiades, activitats relacionades amb el turisme actiu, de restauració i del comerç en general.

Per la seva banda, les segones residències també han tingut força activitat en el decurs d’aquests dies de pont. Les zones turístiques de les comarques de Lleida s’han vist força concorregudes de públic durant tots aquests dies de pont.

Per sectors, els establiments d'hoteleria de les comarques del Pirineu que resten oberts per aquestes dates la mitjana s’ha situat entre els 65 i el 70 % de diumenge fins a dimarts, tal com s’havia previst inicialment. El cap de setmana l’ocupació ha estat més alta, amb una mitjana que ha oscil·lat entre el 80 i el 85 %, principalment a les contrades del Pirineu, on alguns establiments fins i tot també han arribat a la plena ocupació.

Per la seva banda, el turisme rural ha tingut tant a la zona del Pirineu com a la Plana de Lleida una ocupació molt bona, la qual s’ha situat entre el 85 i el 90 %, unes xifres que compleixen amb les expectatives previstes inicialment. Finalment, el càmping ha obtingut un comportament molt bo durant els quatre dies de pont afavorits per la bona climatologia, gràcies a les temperatures més altes del que caldria esperar per a l’època. Les places de bungalous han penjat el cartell de complet en el conjunt de la demarcació, mentre que en la modalitat d'acampada el resultat també ha estat força favorable com a conseqüència del bon temps. En concret, es calcula que l’acampada ha tingut una ocupació mitjana superior al 50 %, un guarisme molt satisfactori per a aquesta època de l’any.

Lleida, 1 de novembre de 2022