Lleida, Dimecres 27 abril 2022

nota de premsa

L'acte de lliurament tindrà lloc divendres, 29 d’abril, a les 11.30 hores al Saló de Plens de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida acollirà aquest divendres l’acte de lliurament de guardons del 32è Premi Turístic Initernacional “Pica d’Estats”

El Saló de Plens de la Diputació de Lleida acollirà aquest divendres, 29 d’abril, a les 11.30 hores l’acte de lliurament dels guardons del 32è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet.

El president de la corporació, Joan Talarn, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, i del president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Lleida en el moment de la reunió del jurat el 5 de febrer, Rafa Gimena, presidiran el lliurament dels guardons. L’acte comptarà també amb l’assistència d’altres membres del jurat i dels periodistes guardonats.

El certamen periodístic recupera en aquesta edició la seva normalitat després de quedar ajornada la convocatòria l’any 2020 a causa de la COVID-19 i celebrar-se de forma temàtica el lliurament de la 31a edició.

El jurat del 32è Premi "Pica d'Estats" va estar format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, va presidir el jurat i en van formar part com a vocals els/les periodistes Lourdes Ballarín, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín, Mònica Terribas i Rafa Gimena. El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va actuar com a secretari del jurat.

Les 8 categories del premi són: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Els guanyadors de les diferents categories del certamen són els següents:

-Fotografia: el reportatge “La tardor s’acomiada/colors de tardor”, d’Edgar Aldana Antón,  publicat al suplement Lectura del diari Segre, va obtenir el Premi al Reportatge Fotogràfic i el Premi Especial Antonio Franco Estadella.

- Premsa escrita d’informació general: per a l’article “Los Pirineos atraen Nuevos pobladores en tiempos de Covid”, escrit per Rosa M. Bosch Capdevila, publicat al suplement Vivir Verano de La Vanguardia.

- Premsa especialitzada en viatges i turisme: per a “La Vall de Boí. Románico puro en el Pirineo”, un reportatge d’Elena del Amo Valero, amb fotografies de Lluís Sánchez Davilla, publicat a la revista Viajar.

- Televisió: per al reportatge “Les bruixes porten dol”, elaborat per Anna Solana Tomàs i Pilar Granero Garrido i emès per RTVE Catalunya.

- Ràdio: per al reportatge “Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Turismo de Altura”, un treball de José Lorenzo Díaz emès per la Cadena SER Jaén.

- Premsa internacional: per al reportatge “L’Urgell”, escrit per Marie Costa i publicat a la revista Cap Catalogne.

- Internet: per al vídeo Superjardins” de Damià Chacón Albà, centrat en la floració dels fruiters del Baix Segre lleidatà.

- Mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida per al programa “ÈM CÒ QU’ÈM” de Lleida TV, una sèrie d’espais en aranès ideats i produïts per Òscar Fernández Sánches i desenvolupats per la productora Kionalia Project amb Berta Lacruz com a directora i guionista.

El guardó té una dotació econòmica de 45.000 €, que es distribueix en 1 Premi Especial de 10.000 € al millor treball d’entre les 8 categories del certamen i 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors de les categories restants.