nota de premsa
La gastronomia del Pirineu i les Terres de Lleida desembarca a Sant Sebastià en el marc del Festival Internacional de Cinema
La gastronomia del Pirineu i les Terres de Lleida ha desembarcat aquest dilluns a Sant Sebastià, en un acte celebrat en el marc del Festival Internacional de Cinema que se celebra en aquesta localitat i que és un dels certàmens més prestigiosos d’Europa i un aparador internacional de primer nivell. El xef del restaurant la Boscana de Bellvís, Joel Castañé, ha estat l’encarregat de la proposta gastronòmica de l’esdeveniment, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) amb la col·laboració dels Patronats de Turisme de les Diputacions de Lleida i Tarragona.
El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, i el director de l’organisme, Juli Alegre, han assistit a l’acte que s’ha celebrat a l’hotel Maria Cristina de Sant Sebastià. El còctel gastronòmic ha estat presidit pel conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, i la secretària general del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Cristina Massot, acompanyats de la directora general de Turisme, Cristina Lagé, i de la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera. Hi han assistit més de 200 personalitats dels àmbits institucional, empresarial, econòmic, turístic, cultural i esportiu, consolidant així la trobada com una acció estratègica per a la promoció de la gastronomia catalana.
Serrano ha destacat que “la gastronomia de Lleida està molt vinculada a la terra i quan parlem dels nostres plats ens referim també als seus valors: la identitat, la sostenibilitat i la passió per l’excel·lència”. Serrano també ha assegurat que “Lleida és una terra de persones que cuiden els productes i els transformen en plats que combinen tradició i innovació”. Per la seva part, Sàmper ha subratllat que “aquest equilibri entre arrels i creativitat fa que la cuina catalana sigui reconeguda internacionalment i ens permeti continuar essent un referent en l’àmbit culinari”. Així mateix, el conseller ha explicat que “apostar per la nostra gastronomia és apostar per la identitat, l’economia i el futur del país”.
Aquest esdeveniment, celebrat en el marc de la distinció de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, ha servit per consolidar la imatge de Catalunya com a destinació de referència enogastronòmica basada en la qualitat, l’autenticitat i l’excel·lència. El còctel gastronòmic ofert, que ha comptat amb la participació de la sommelier Pilar Ferrando, forma part del Catalonia’s Gastronomy World Tour, una gira destinada a promoure el moment excepcional que viu la cuina catalana i a donar a conèixer les més de 500 experiències enogastronòmiques disponibles a Catalunya. Després d’haver passat per Madrid, Tòquio, Vigo i Pequín, la iniciativa ha trobat a Sant Sebastià un escenari idoni per connectar amb el públic i els professionals del món del cinema i la cultura.