Lleida, Divendres 26 març 2021

nota de premsa

Fulleda Turisme Actiu, el portal d’accés a 25 rutes per conèixer el patrimoni natural i paisatgístic d’aquest municipi de les Garrigues

L’objectiu és facilitar la descoberta d’aquest espai natural i paisatgístic privilegiat mitjançant l’habilitació d’una sèrie d’itineraris a peu i en bicicleta que sumen més de 500 quilòmetres i que contribuiran també a la millora i conservació del territori.

El municipi de Fulleda compta amb un entorn natural singular i alhora desconegut, ple de possibilitats per gaudir de la natura, el paisatge o la pràctica esportiva. L’Ajuntament d’aquesta població de la comarca de les Garrigues, per mitjà de Fulleda Turisme Actiu, ha impulsat en col·laboració amb Boira Experience un projecte destinat a conèixer els actius naturals, paisatgístics, culturals i patrimonials de la població i el seu terme municipal, que compta amb frondosos boscos mediterranis, alternats amb camps de conreu de cereals, oliveres, ametllers i vinyes.

El perfil d’aquestes rutes, que recorren tot el territori del municipi i arriben arribant en alguns punts als termes municipals de Tarrés, Vinaixa o l’Espluga Calba, és molt variat tant per la diversitat del paisatge, l’orografia, les distàncies a recórrer i l’exigència física. Podem trobar des de rutes amb poc més de 100 metres de desnivell acumulat, força adients per a aquells que busquen descobrir el terme de Fulleda amb calma i sense massa desgast físic, ideals per al turisme familiar, a rutes “heroiques”, més exigents, que sumen més de 1.500 metres de desnivell positiu acumulat, ideals per a persones que busquen noves aventures i posar-se a prova.

El web www.fullledaturismeactiu.cat, traduït al català, castellà i anglès, és el pal de paller d’aquest projecte i ofereix informació detallada de les rutes –senderisme, rutes a peu, trail, BTT–, a més de facilitar l’accés a la seva descarrega als aplicatius mòbils i GPS. La pàgina compta amb altres informacions d’utilitat pràctica, accés a les newsletter, vídeos, fotografies, enllaç amb les diferents xarxes socials del projecte (Facebook i Instagram).

Fulleda Turisme Actiu també ofereix un servei de lloguer de bicicletes tot terreny (BTT, eBTT) i bicicletes de passeig per a les persones que vulguin anar a gaudir de la varietat de rutes sense preocupar-se de portar la seva bici de casa. L’organització s’encarrga de portar les bicis el dia i l’hora acordats i de recollir-les un cop s’hagi acabat d’utilitzar-les. Pròximament el projecte Fulleda Turisme Actiu complemantarà la seva oferta amb la incorporació de diferents “experiències” que serviran per conèixer d’una manera propera el treball i la manera de fer de diferents productors locals.

L’Ajuntament de Fulleda ha treballat els darrers anys per fomentar la dinamització socioeconòmica de la vila i tractar d’aturar la despoblació del poble i afavorir la creació de nous projectes empresarials al municipi, i la promoció de Fulleda com a destí turístic de natura i proximitat és un dels eixos del seu projecte.

En aquesta línia, neix l’any 2020 Fulleda Turisme Actiu, una iniciativa, promoguda pel propi Ajuntament amb la col·laboració de Boira Experience.

Els responsables del projecte han posat a l’abast de tothom aquestes rutes al web www.fulledaturismeactiu.cat així com a través de l’APP Wikiloc de descàrrega gratuïta per als interessats en seguir les rutes, com si hi tingués un compte premium. També es poden descarregar els tracks de les rutes en format GPX i els respectius WAYPOINTS des de la pàgina web. És a dir, qualsevol persona que es vulgui endinsar, gaudir i conèixer aquest territori ho podrà fer amb facilitat, encara que no conegui la zona.

La tasca de Fulleda Turisme Actiu propugna una dinamització turística d’aquest espai natural respectuosa amb l’entorn i en sintonia amb la filosofia de «turisme responsable, tranquil» (“Slow tourism”). Però més enllà d’aquest objectiu, contribueix també d’una manera directa  a la millora de l’entorn, camins i diferents construccions de pedra seca que podrem trobar a les diferents rutes. En aquest sentit, cal destacar la recuperació del sender del Racó de la Costa de la Cirera, l’adequació i neteja de desenes de quilòmetres de senders, la recuperació de la pica de pedra de la Font d’en Solà i l’adequació del seus voltants.

Fulleda compta amb un parell d’allotjaments rurals i un àrea regulada per a autocaravanes, remodelada i millorada en el decurs del passat estiu, que ofereix també accés a llum, aigua de boca, abocament d’aigües negres i grises, wi-fi, servei de dutxes (en aquest moment fora d´ús a causa de la COVID-19).

 

Més informació

 Ajuntament de Fulleda
Tel. 973 15 62 01
Web: http://fulleda.ddl.net/

Fulleda Turisme Actiu Les Garrigues Lleida productes de proximitat