Lleida, Dimecres 26 octubre 2022

nota de premsa

Aquesta acció forma part de la jornada Interpirineus, organitzada pel programa Pirineus, del qual en forma part el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Empreses i entitats del Pirineu es reuneixen a la Vall de Núria per crear noves experiències turístiques

Durant la trobada també es vol promoure la comercialització de la destinació durant tot l’any

Els Pirineus de Catalunya volen esdevenir una destinació per gaudir-ne durant tot l’any. Per aquest motiu, més de 65 empreses i entitats turístiques dels Pirineus catalans, entre les quals una quinzena del Pirineu de Lleida a més del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, s’han reunit avui a la Vall de Núria, a la comarca del Ripollès, per fer xarxa i promoure la creació de noves experiències i oferta.

Aquesta acció s’ha coordinat des del programa Pirineus i s’ha celebrat en el marc de la jornada Interpirineus, pensada per esdevenir un punt de trobada referent per al sector turístic d’aquest territori.

D’altra banda, durant la trobada també es vol incentivar la comercialització de l’oferta als Pirineus. Per això, més d’una desena d’agències de viatges s’han desplaçat a la Vall de Núria per mantenir trobades de negoci amb empreses i entitats pirinenques especialitzades en aquest segment de mercat. Aquesta acció, que compta amb la col·laboració de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE), ha permès fer 200 reunions de negoci. Algunes de les agències de viatges que participen en aquesta jornada de treball són receptives, és a dir, a més de vendre l’oferta dels Pirineus al mercat català també ho fan a altres mercats internacionals.

La trobada d’avui ha aplegat més de 65 empreses i entitats que formen part de la marca turística Pirineus de Catalunya. La jornada també ha servit per conèixer dades d’interès sobre la destinació i les principals tendències de cara a l’any 2023. A més, s’ha destinat una part de la jornada a explicar casos de bones pràctiques sostenibles de la Vall de Ribes.

Des de fa prop de 20 anys, el programa Pirineus treballa per consolidar les onze comarques del Pirineu català com a destinació turística única en els mercats emissors internacionals amb una promoció específica per desestacionalitzar la demanda, tant territorialment com temporalment.

El programa Pirineus està format per l’Agència Catalana de Turisme (Departament d’Empresa i Treball), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran-IDAPA (Departament de Territori), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona i Diputació de Barcelona, i pel Conselh Generau d’Aran.

Lleida, 26 d’octubre de 2022

Diferents fotografies de la trobada que ha tingut lloc avui a la Vall de Núria