Lleida, Dimarts 20 desembre 2022

nota de premsa

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha organitzat aquest matí una jornada telemàtica per donar la benvinguda als representants dels 29 nous establiments acreditats en el decurs de la 3a convocatòria. La trobada ha servit també per explicar les accions dutes a terme al llarg d’aquest any 2022 per promoure el projecte moturístic.

El programa “Moturisme Ara Lleida” disposa de 96 establiments acreditats del Pirineu i les Terres de Lleida amb la incorporació de 29 nous membres aquest any 2022

El programa “Moturisme Ara Lleida” té en l’actualitat 96 establiments adherits entre allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus distribuïts pel conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. El projecte ha rebut enguany 29 altes noves com a resultat de la tercera convocatòria d’acreditacions feta aquest any 2022 pel Patronat de Turisme amb la finalitat d’ampliar el nombre d’establiments adherits al programa. Aquest matí el Patronat ha organitzat una reunió de forma telemàtica per donar la benvinguda als representants dels nous establiments acreditats, i alhora també ha servit per explicar les principals actuacions que ha fet el Patronat durant aquest any per promoure el projecte moturístic.

El cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha donat la benvinguda als nous membres del programa “Moturisme Ara Lleida” en el decurs d’una trobada que s’ha celebrat de forma telemàtica. Alegre ha recordat que el programa va néixer l’any 2014 per iniciativa del Patronat de Turisme amb la voluntat d’incrementar el nombre de turistes que arriben amb moto a les comarques de Lleida. “Un repte que a poc a poc anem aconseguint tots plegats i les carreteres del Pirineu i les Terres de Lleida atrauen cada any milers de motoristes que busquen gaudir de les panoràmiques naturals del nostre territori mentre viatgen amb moto.” També ha manifestat que “cada vegada són més els establiments de les comarques de Lleida que disposen d’una major preparació i especialització per poder atendre aquest segment de la demanda d’una manera més ajustada a les seves necessitats”.

Juli Alegre ha explicat que el Patronat va efectuar aquest any 2022 la tercera convocatòria per a l’obtenció de l’acreditació  “Moturisme Ara Lleida”, amb un resultat de 29 nous establiments acreditats que corresponen a 22 empreses diferents de la demarcació de Lleida. Amb aquestes noves incorporacions actualment l’oferta de serveis específics per a motoristes a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida s’eleva a 96. D’aquests 96 establiments acreditats fins ara, 52 corresponen a establiments d’allotjament turístic (42 hostals/hotels + 4 càmpings + 6 cases de TR) i altres 44, a serveis complementaris de restauració, cafeteries i museus, entre d’altres (31 restaurants + 8 equipaments culturals + 3 oficines de turisme + 1 empresa de lloguer de vehicles + 1 empresa de guiatge turístic). Tots els establiments adherits tindràn el diploma pertinent signat pel president de la Diputació, Joan Talarn, i la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, i disposen de plaques acreditatives per senyalitzar els establiments acreditats.

Compromesos amb la sostenibilitat

D’altra banda, cal destacar que l’aposta decidida del Patronat de Turisme per treballar per la sostenibilitat del conjunt de la demarcació també està vinculada amb el projecte “Moturisme Ara Lleida”, de tal manera que tots els nous establiments acreditats en el programa, han hagut d’obtenir l’estatus d’empresa compromesa amb el segell Biosphere per poder a entrar a formar part del projecte.

Durant la trobada que s’ha celebrat aquest matí de forma telemàtica s’ha fet un repàs de les principals actuacions dutes a terme l’any 2022 dins del programa “Moturisme Ara Lleida”, amb presència en reportatges a diferents mitjans de comunicació d’àmbit estatal i internacional, molts d’ells de premsa especialitzada en el món del motor. També s’ha destacat l’organització de viatges de premsa per posar en valor les rutes del territori i els serveis que ofereixen els establiments adherits al projecte, i finalment s’ha detallat la col·laboració en diferents esdeveniments de l’àmbit de les motos com ara la Quebrantabook, la Titan Road, la Rider 1.000, la Rodibook i la Coast to Coast by Triumph.

D’altra banda, aquest any 2022 el Patronat de Turisme també ha renovat la certificació “Moturisme Ara Lleida” a 67 establiments d’allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus del conjunt de la demarcació de Lleida que ja formaven part dels establiments acreditats en les convocatòries anteriors.

Un segell que garanteix la millor atenció al client motorista

El projecte “Moturisme Ara Lleida” aporta als usuaris uns beneficis directes en disposar d’uns establiments que han pensat a satisfer les seves necessitats. Per la seva banda, els establiments poden disposar d’unes eines per acollir un segment turístic que fa augmentar tant quantitativament com qualitativament un apartat del seu negoci. “Moturisme Ara Lleida” estableix un sistema de garanties mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments acreditats.

Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu els negocis han de superar un curs de formació i han de justificar que compleixen tot un seguit de requisits i de serveis amb la finalitat de poder oferir la millor atenció al client motorista, conèixer les seves necessitats específiques i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Tots els establiments han de complir una sèrie de requisits pel que fa a les seves instal·lacions, com ara disposar d’una zona d’aparcament coberta i tancada, taller amb eines de reparació, serveis de bugaderia, espais per guardar el casc, etc. També s’han de comprometre a facilitar informació sobre les rutes, la meteorologia, els principals atractius de la zona, etc.

Vinculat amb el projecte, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida actualitzarà  la informació en suports online i offline del desplegable sobre 10 rutes moturístiques i 2.000 quilòmetres de recorreguts per carreteres amb revolts i paisatges de gran bellesa pel Pirineu i les Terres de Lleida que abracen el conjunt de les comarques lleidatanes. El desplegable inclou també la relació dels establiments d’allotjament turístic i els establiments complementaris que tenen el segell distintiu de “Moturisme Ara Lleida”. Gràcies a aquest projecte els aficionats a viatjar amb moto poden conèixer el Pirineu i les Terres de Lleida i gaudir dels paisatges i la gastronomia de la zona amb la garantia que rebran una bona atenció i trobaran unes instal·lacions excel·lents.

Lleida, 20 de desembre de 2022

Captura de pantalla de la jornada telemàtica