Lleida, Dijous 1 desembre 2022

nota de premsa

El jurat es reunirà el 4 de febrer de 2023 per deliberar sobre els treballs guanyadors i estarà format per reconeguts professionals del món de la comunicació

El 33è Premi “Pica d’Estats” tanca el període d’inscripció amb 143 reportatges de premsa, ràdio, televisió i internet

El Premi “Pica d’Estats”, un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant per l’alt nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i pel prestigi dels membres del jurat i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que hi participa històricament exercint la presidència del jurat, ha tancat el període d’inscripció de la convocatòria de la 33a edició amb la inscripció de 143 reportatges presentats a concurs. D’aquests, 114 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 13 a obres d'àmbit internacional i altres 16 a mitjans locals. El període d’inscripció va finalitzar el 31 d’octubre de 2022.

La relació dels treballs d’àmbit estatal presentats i per les diferents categories que opten al premi en aquesta 33a edició del "Pica d'Estats" és la següent: 21 obres presentades en la categoria d’informació general, 15 treballs en la categoria de premsa especialitzada, 15 treballs en la de fotografia, 10 treballs de televisió i 5 de ràdio. L’apartat d’Internet és una categoria que any rere any incrementa la participació fins assolir enguany el nombre de 48 treballs inscrits. La categoria de premsa local ha rebut 16 treballs. Finalment, en la categoria internacional s’han inscrit uns altres 13 treballs, dels quals 5 són de premsa escrita, 1 de premsa especialitzada, 3 d’Internet, 2 de fotografia, 1 de televisió i 1 de ràdio.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als autors de treballs periodístics publicats en qualsevol suport (premsa escrita, ràdio, televisió, Internet, etc.) i produïts en qualsevol idioma en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2021 i el 30 de setembre de 2022, ambdós inclosos, que tinguin com a prioritat la difusió turística de la realitat de les comarques de Lleida.

El guardó manté en aquesta convocatòria les 8 categories i els 45.000 €, distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun. El premi especial dotat amb 10.000 € per al millor reportatge escollit pel jurat es va introduir com a novetat amb motiu de la 30a edició del guardó i ara s’ha mantingut de cara a la nova convocatòria com un estímul més per als participants.

Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

Nomenament del jurat

El jurat es reunirà el 4 de febrer de 2023 a la seu de la Diputació de Lleida per deliberar sobre els treballs guanyadors. El jurat del 33è Premi “Pica d’Estats” estarà format per reconeguts professionals del món de la comunicació, nomenats per resolució del president del Patronat de Turisme. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, presidirà el jurat i hi actuaran com a vocals els/les periodistes Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Mariano Palacín, Teresa Macià i Laura Alcalde, presidenta a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Com a secretari del jurat actuarà el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Lleida, 1 de desembre de 2022