Lleida, Divendres 4 febrer 2022

nota de premsa

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida donarà a conèixer demà dissabte en un comunicat de premsa la decisió del jurat sobre els treballs premiats en les 8 categories del certamen i el Premi Especial Antonio Franco Estadella, que tenen una dotació global de 45.000 €

Reunió del Jurat del 32è Premi “Pica d’Estats” a la Diputació de Lleida per deliberar sobre els treballs periodístics i la relació de guanyadors en la nova edició del certamen

La Diputació de Lleida acollirà demà dissabte, 5 de febrer, a la Sala Polivalent a partir de les 10.00 hores, la reunió del jurat del 32è Premi Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. La reunió es farà en format mixt, presencial i telemàtic.

El Jurat del 32è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio Televisió i Internet es reunirà demà dissabte, 5 de febrer, per deliberar sobre els treballs presentats a concurs. El guardó periodístic recupera en aquesta edició la seva normalitat després de quedar ajornada la convocatòria l’any 2020 a causa de la COVID-19. La reunió dels membres del jurat tindrà lloc a partir de les 10.00 h a la sala polivalent de la Diputació de Lleida amb un format mixt, presencial i telemàtic.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida donarà a conèixer la decisió del jurat en les 8 categories del certamen una vegada finalitzada la reunió de treball, mitjançant un comunicat de premsa.

El jurat del 32è Premi "Pica d'Estats" estarà format per destacats professionals del món de la comunicació. El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, presidirà el jurat i actuaran com a vocals els/les periodistes Lourdes Ballarín, Francesc Canosa, Santiago Costa, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Francesc Guillaumet, Mariano Palacín, Mònica Terribas i Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Com a secretari del jurat actuarà el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

El Premi Especial d’aquesta edició porta el nom d’Antonio Franco Estadella en reconeixement a la seva figura, tant per la vessant personal com professional i els seus lligams amb Lleida i el Patronat de Turisme. L’Antonio Franco, un dels principals referents del periodisme en democràcia, va ser una persona compromesa amb les Terres de Lleida i amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, mitjançant el Premi “Pica d’Estats”, en el qual va participar com una de les ànimes del jurat durant els 24 anys que en va forma part.

188 treballs presentats a concurs

La 32a edició del premi ha rebut un total de 188 treballs, dels quals 12 corresponen a premsa internacional i 176 són de mitjans estatals. Per tipologia del mitjà, la relació dels treballs estatals presentats és la següent: 23 obres en la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme, 12 treballs en la categoria de premsa d’informació general, 17 treballs de ràdio, 11 de televisió, 35 de fotografia i 52 d’Internet. Els reportatges de premsa local són 26, dels quals 19 de premsa d’informació general, 6 de ràdio i 1 de televisió.

Enguany, excepcionalment, els treballs presentats poden haver estat publicats o produïts en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2021, ja que l’edició de l’any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia i de la consegüent manca d’activitat turística.

Les 8 categories del premi són: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, Internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre adreçat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

El guardó té una dotació econòmica de 45.000 €, que es distribueix en 1 Premi Especial de 10.000 € al millor treball d’entre les 8 categories del guardó i 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors de les categories restants.

El premi és obert a tots els treballs periodístics elaborats en qualsevol idioma que tinguin com a prioritat la difusió turística de les comarques de Lleida.

Àudios