Lleida, Dimarts 28 setembre 2021

nota de premsa

Els turoperadors coneixeran in situ alguns trams del Gran Tour de Catalunya, amb estada a Solsona i la Seu d’Urgell, i gaudiran de diferents activitats de turisme esportiu al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell en un viatge de familiarització en què ha col•laborat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Una quarentena de turoperadors turístics internacionals visiten les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell i els dos Pallars amb motiu del workshop Buy Catalunya 2021 que s’ha celebrat aquest matí a Cambrils

El Buy Catalunya, organitzat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha aplegat 76 operadors turístics de 12 mercats internacionals de proximitat, els quals s’han reunit amb 123 empreses i s’han generat més de 1.200 entrevistes de negoci entre les entitats catalanes i els operadors turístics convidats

Una quarantena de turoperadors turístics procedents de 12 mercats internacionals de proximitat recorreran a partir d’aquesta tarda i fins dijous, 30 de setembre, diferents indrets de les comarques del Solsonès, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Sobirà, dividits en 4 grups per conèixer in situ alguns trams del Gran Tour de Catalunya i l’oferta de turisme esportiu a les comarques de Lleida.

Es tracta d’un viatge de familiarització pel Pirineu de Lleida que tindrà  lloc a partir d’aquesta tarda una vegada hagi finalitzat el Buy Catalunya, que s’ha celebrat durant tot aquest matí a Cambrils (Tarragona) organitzat  pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). El viatge per les comarques lleidatanes d’aquest important grup de turoperadors internacionals  compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de les diferents oficines comarcals i municipals de turisme dels indrets que visiten.

El Buy Catalunya és una gran trobada comercial on enguany 76 operadors turístics de 12 mercats internacionals de proximitat s’han reunit amb 123 empreses i entitats del sector turístic català, per conèixer la seva oferta i posteriorment comercialitzar-la en els seus països. El sector turístic lleidatà ha estat representat per una desena d’empreses amb oferta turística a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. En total s’han produït més de 1.200 entrevistes amb l’objectiu de generar negoci entre les entitats catalanes i els operadors turístics convidats. La reunió de treball  s’ha celebrat a l’Hotel Estival Eldorado de Cambrils (Baix Camp-Tarragona).

Els 76 operadors turístics participants en aquesta edició del Buy Catalunya procedeixen dels següents mercats: Alemanya, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Regne Unit, República Txeca i Suècia.

L’Agència Catalana de Turisme organitza aquesta trobada biennalment. L’any passat se n’havia de celebrar una nova edició, però la pandèmia va obligar a posposar la data. Segons el director de l’ACT, Narcís Ferrer, “enguany té més sentit que mai tornar a impulsar aquesta trobada. Hem viscut un any i mig dolent i crític però estem preparats per remuntar aquest sector”. “Les expectatives són molt altes de cara a l’any 2022; la catalana és una destinació madura que té segments molt ben treballats, com ara l’actiu, natura, el cultural, el gastronòmic, l’esportiu o el familiar i això ens permetrà tornar a posicionar-nos com a destinació líder”, ha afegit Ferrer.

Ferrer ha volgut destacar la importància d’aquesta acció promocional perquè des de l’ACT “s’ofereix a les empreses catalanes la possibilitat de comercialitzar el seu producte a centenars d’operadors sense necessitat de desplaçar-se ni de fer grans inversions que moltes d’elles no podrien assumir”.

 

El Gran Tour de Catalunya i turisme esportiu

Un cop acabada la trobada comercial, els operadors turístics han iniciat un viatge de familiarització per conèixer l’oferta catalana. La meitat dels assistents gaudiran de l’oferta turística del Pirineu de Lleida dividits en 4 grups d’unes 10 persones aproximadament cadascun.

Dos dels grups coneixeran alguns dels trams del Grand Tour de Catalunya. En concret, el tram 1, vinculat a la ciutat de Solsona, on tenen prevista l’arribada a la capital del Solsonès aquesta tarda i demà al matí faran una visita pel seu centre històric. Un segon grup farà el tram 4 del Gran Tour de Catalunya, amb arribada aquesta tarda a la Seu d’Urgell i visita a continuació a la capital de l’Alt Urgell i un tast de formatges.

Els altres dos grups en què s’han dividit els turoperadors practicaran durant tres dies diferents activitats esportives com ara una ruta en bicicleta elèctrica,  senderisme, open caiac, ràfting, parapent i barranquisme a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Aquests dos grups arribaran aquesta tarda al Pallars Jussà, on hi pernoctaran i realitzaran la sortida en e-bike( bicicleta elèctrica) pels voltants del Castell de Mur i una activitat de senderisme. Demà al matí gaudiran de la pràctica d’activitats de turisme actiu per la comarca del Sobirà on faran un descens amb barques de ràfting, entre d’altres activitats. A la tarda viatjaran fins a l’Alt Urgell, on reprendran més activitats- l’open caiac, al  Ràfting Parc de La Seu d’Urgell i el divendres  al municipi d’Organyà practicaran el parapent, senderisme i barranquisme. També gaudiran durant la seva estada de la gastronomia de la zona amb productes locals i de l’oferta cultural del territori.

Buy Catalunya 2021- Cambrils
S’adjunta una fotografia del Buy Catalunya que ha tingut lloc aquest matí a Cambrils amb la participació de 76 turoperadors.