Notícies

GASPAR DE PORTOLÀ

Nou desplegable de rutes sobre Gaspar de Portolà

Dijous, juliol 22, 2021

La nova edició del desplegable en format digital recopila tres rutes al voltant del personatge històric de Gaspar de Portolà

La nova edició del desplegable en format digital recopila tres rutes al voltant de la figura de Gaspar de Portolà. Es tracta d’una proposta d’itineraris a la demarcació de Lleida vinculats a la vida i el llegat històric de Gaspar de Portolà i Rovira (1716, Os de Balaguer) i Pere Fages Beleta (1734, Guissona), dos personatges històrics que van tenir un paper rellevant en els descobriments de l’Alta Califòrnia (1769-1700), al que s’ha denominat “Segona era dels descobriments”.

I és que Gaspar de Portolà va ser l’encarregat de dur a bon port la comanda feta pel rei Carles III i va aconseguir complir els objectius fundant la missió de San Diego i la ciutat de Monterrey, entre altres.

Les rutes s’han estructurat en 3 propostes d’itineraris:

  1. El llinatge dels Portolà.
  2. Lleida, bressol dels últims descobridors d'Amèrica.
  3. Art i cultura a l'època de Gaspar de Portolà i Pere Fages.

El desplegable s’ha editat en català, castellà, anglès i francès. Així mateix, s’ha creat un espai web a aralleida.cat per consultar les esmentades rutes que es pot trobar en aquest enllaç.