Notícies

El Pallars Jussà acull un benchmark d’enogastronomia amb una vintena de cellers catalans

El Pallars Jussà acull un benchmark d’enogastronomia amb una vintena de cellers catalans

Dijous, juliol 22, 2021

Una vintena de cellers de vins i caves catalans han participat en un benchmark d’enogastronomia al Pallars Jussà amb visites guiades i tastos de productes locals

Una vintena de cellers de vins i caves de Catalunya, com també productors de cervesa, han participat en un benchmark d’enogastronomia al Pallars Jussà, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’oficina de turisme del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

La trobada ha tingut com a objectiu conèixer destinacions de turisme enogastronòmic de Catalunya i experiències d’èxit del territori i afavorir el treball en xarxa. S’han fet visites guiades i tastos al celler Castell d’Encús, a Talarn, a la cerveseria C-Tretze i a la fàbrica de licors Portet, a la Pobla de Segur.

La jornada va començar a l’Epicentre de Tremp i Centre de Visitants del Geoparc. Seguidament es va visitar el celler Castell d’Encús, característic pel seu ús de cups de pedra medievals i la seva situació excepcional, així com per l’alta qualitat dels seus vins. La visita va acabar amb un tast de vins.

Tot seguit es va visitar la cerveseria C-Tretze, una fàbrica de cervesa artesana amb una rica oferta cultural de concerts, exposicions, etc.  A continuació, els participants van poder visitar la fàbrica de licors Portet i l’Espai Ratafia, amb l'explicació de la història, des de la fundació l’any 1883 fins a avui, i del procés d’elaboració de la Ratafia dels Raiers, el seu licor més emblemàtic.

Aquesta acció s’inclou en el pla d’accions anual del Programa Enogastronomia de l’Agència Catalana de Turisme, que aglutina les marques Enoturisme Catalunya, Hotels Gastronòmics i Experiències i amb el qual col·labora el Patronat de Turisme.