Notícies

Bon inici de la temporada de turisme actiu

Bon inici de la temporada de turisme actiu

Dimecres, juny 30, 2021

La temporada de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació ha començat a bon ritme i s’espera una temporada estival amb molt bones dades

La temporada de turisme actiu i esports d’aventura a la demarcació de Lleida ha començat a un bon ritme, tot i que ha engegat més tard de les dates habituals els altres anys.
L’activitat s’ha incrementat especialment els caps de setmana del mes de maig i afronta la temporada estival amb molt d’optimisme, ja que el ritme de les reserves és positiu i s’espera millorar els resultats de la temporada 2020, que van ser força favorables.

El Patronat de Turisme preveu superar els  550.000 serveis contractats, una xifra que representa un 25 % més que els prestats durant el 2020, que es va tancar amb 440.000 serveis contractats. A principis del mes de juny Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat, va mantenir una trobada amb els representants de l’Associació d’Empreses d’Aventura del Pallars Sobirà, encapçalada pel seu president, Florido Dolcet, per dur a terme un seguiment de l’inici de la nova temporada. Aquesta trobada és una continuació de la reunió que van mantenir els representants de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà a la Diputació de Lleida.

La trobada és un ferm compromís del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida amb aquest sector estratègic, un important motor econòmic per al conjunt de la demarcació de Lleida, ja que la seva activitat contribueix a la desestacionalització de la temporada turística amb activitats que van des de la primavera fins a la tardor.

Aquesta temporada s’esperen bones xifres, per poder recuperar així els guarismes d’abans de la pandèmia. Es preveu que el públic sigui majoritàriament de proximitat, especialment de Catalunya, i en menor mesura de l’Estat espanyol, mentre que el públic internacional continuarà sent baix. Enguany la demarcació disposa de 205 empreses, de les quals 162 es troben al Pirineu i suposen un 79 % del total, sent el Pallars Sobirà la comarca que en concentra l’oferta més gran.

De totes les activitats que es poden practicar a la demarcació de Lleida, les de terra guanyen adeptes, especialment el trekking-senderisme i la BTT. Les vies ferrades i el golf pitch&putt, per la seva banda, mostren un increment significatiu.

En les activitats d’aigua, el ràfting continua sent l’activitat estrella, seguit pel descens de barrancs, caiac, piragüisme i altres. Les activitats d’aire, com el parapent i l’ala de pendent, s’han consolidat com a disciplines emblemàtiques de les comarques de Lleida.