Notícies

SOUL-MOUNTAIN

El Pirineu de Lleida, el bressol del projecte Soul Mountain

Dimecres, juny 30, 2021

El projecte Soul Mountain fusiona música i alpinisme, per mitjà del músic i alpinista Jordi Mestre, que té l’objectiu d’enregistrar la seva música a diversos cims del Pirineu lleidatà

L'alpinista i músic Jordi Mestre irromp amb un nou projecte que fusiona les seves dues passions: la música i l’alpinisme. Aquest projecte, Soul Mountain, neix de la idea de poder enregistrar la seva música als cims de les seves muntanyes preferides en diferents èpoques de l'any.

La finalitat que persegueix és no només recollir l'experiència paisatgística i musical del Pirineu, sinó també poder interpretar la seva música a llocs que tenen un gran significar per a ell. Jordi Mestre, acompanyat de la seva guitarra elèctrica i del seu equip compost per un guia de muntanya i un càmera/editor de la peça musical, afronten les complicacions que van sortint també d'aquesta iniciativa, com ara la de tocar la guitarra a zones on la temperatura està per sota dels zero graus.

El projecte té programades dues gravacions a la Val d'Aran. A la tardor està previst fer una tercera peça enregistrant a l'Alta Ribagorça i connectant amb Boí Taüll, ascendint a la cresta dels Besiberris i gravant imatges del Pirineu de Lleida en època autumnal. La seva música gira entorn de la tradició afroamericana i gèneres com el jazz, el soul, el blues i el hip-hop. Aquesta singular iniciativa, amb ressò mediàtic com ara un reportatge a Guitar magazine, compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.