Notícies

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va participar al saló B-Travel de Barcelona, apostant per la seva oferta de turisme natural i sostenible per al públic de proximitat

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va participar al saló B-Travel de Barcelona, apostant per la seva oferta de turisme natural i sostenible per al públic de proximitat

Dimecres, juny 30, 2021

Aquest mes de juny ha tingut lloc una nova edició del saló del sector turístic català B-Travel, per promocionar l’oferta de turisme natural, de família i cultural de la demarcació de Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va participar al saló B-Travel amb l’espai “Ara Lleida” dins de l’estand de l’Agència Catalana de Turisme per donar a conèixer a un públic de proximitat l’àmplia oferta de turisme de natura, cultura, de turisme actiu, enogastronomia, familiar, rural i d’allotjaments que proposa la demarcació de Lleida.

La destacada fira B-Travel, celebrada de l’11 al 13 de juny, és considerada com el saló de referència del sector turístic català. Per aquest motiu, l’espai “Ara Lleida” va girar al voltant de posar en valor el turisme saludable i sostenible emmarcat per un paisatge natural únic que ofereixen les comarques del Pirineu i la plana de Lleida.

La finalitat d’aquesta nova edició del saló B-Travel va ser reactivar el sector turístic reforçant la imatge de seguretat i confiança en l’activitat turística, la qual s’ha vist marcada per la pandèmia de la COVID-19 i les seves conseqüències en els diferents sectors.

Durant l’estiu del 2020, tres de cada quatre turistes que es van allotjar als establiments d’hostaleria del Pirineu i les Terres de Lleida eren catalans. La demarcació lleidatana, exceptuant la ciutat de Lleida i els municipis de la plana, van tancar la temporada amb uns resultats força satisfactoris per damunt de les previsions, malgrat la situació provocada per la pandèmia i totes les restriccions de desplaçaments, que va afavorir el turisme de proximitat.

 

Àmplia oferta d’experiències i propostes d’Ara Lleida

Les propostes que van trobar els visitants del B-Travel als taulells d’Ara Lleida (Terres de Lleida i Pirineu de Lleida) van ser molt variades, des d’oferir una estada relaxada i reparadora fins a unes vacances envoltades d’emocionants experiències a l’aire lliure amb esports d’aventura.

A més, la demarcació lleidatana s’ha reforçat com una destinació consolidada per al turisme familiar on es pot gaudir tant d’activitats a la natura com d’observació de fauna i flora, visites geològiques i paleontològiques o observació astronòmica.

També cal destacar l’existència de zones de gran interès natural que han afavorit l’arribada de diversos reconeixements per als paratges de Lleida, un dels quals la certificació internacional “Biosphere Destination”, que acredita el Pirineu i les Terres de Lleida com a destí turístic responsable i sostenible.

 

Entrada gratuïta amb el Club d’Amics de Lleida

El Patronat de Turisme va facilitar enguany l’entrada gratuïta al saló als socis del Club d’Amics de Lleida mitjançant un codi que permetia gestionar-se l'entrada en línia amb un codi gratuït, tal com ja s’ha fet en edicions anteriors.