Notícies

Mobilitat turística

Mobilitat turística i regulació dels accessos als espais naturals

Dimecres, juny 30, 2021

Amb l’objectiu de preservar els paratges naturals de la demarcació, aquest estiu hi haurà zones del territori amb regulació d’aforament i accés restringit

L’auge del turisme de proximitat i de naturalesa provocat per la pandèmia de la COVID-19 ha posat en relleu la necessitat de regular l’aforament i els accessos de visitants a la majoria dels espais naturals de la demarcació.

L’objectiu és preservar aquests paratges naturals d’alt valor ecològic per poder-ne seguir gaudint i una de les maneres d’evitar massificacions ha estat l’aplicació d’una taxa d’accés als estacionaments. Des d’aquest mes d’agost al pàrquing de la Pica d’Estats, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, es cobrarà 5 € per vehicle i dia per evitar el col·lapse viscut durant l’estiu passat.
Un altre exemple el trobem a la Val d’Aran, on del 7 de juliol al 7 de setembre hi haurà indrets com la Bassa d’Arres, l’Artiga de Lin o Varradòs que estaran limitats. I, a més, s’hi farà una prova pilot de reserva prèvia via Internet.

A la Baronia de Rialb, enguany s’ha optat per cobrar per accedir al forat del Bulí i entre el 15 de juliol i el 15 de setembre hi haurà pas regulat, així com a Camarasa, on s’ha optat per cobrar per poder accedir a la zona lúdica del riu Segre.

I per tal de millorar els accessos a paratges naturals, el Bus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha presentat les millores per a aquesta nova temporada, aportant una major cobertura i la digitalització. En aquest sentit, s’ha ampliat la cobertura horària perquè els usuaris que volen gaudir del parc ho puguin fer; així, des de les 6 h del matí fins a les 21 h s’oferirà cobertura. I per facilitar l’accés a la informació per part dels usuaris, s’incorporen codis QR a totes les parades i es poden comprar els bitllets a través de la web de l’operador.

A més, entre d’altres novetats, s’incorporen 2 noves expedicions per sentit entre el Pla de l’Ermita i la Pobla de Segur i entre el Pla de l’Ermita i Sort, per tal que els viatgers puguin tenir una expedició d’anada i de tonada coordinada amb altres mitjans de transport i afavorir així les connexions amb el tren de la Pobla i Lleida.

 

Foto: Generalitat de Catalunya