Notícies

La celebració de les Falles torna al Pirineu de Lleida

La celebració de les Falles torna al Pirineu de Lleida

Dimecres, juny 30, 2021

La temporada de Falles al Pirineu de Lleida es recupera després d’un any sense activitat. Una tradició del foc que es va celebrar a diverses poblacions de la demarcació

La temporada de Falles al Pirineu s’ha estrenat amb la baixada de Durro, a la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça. La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, hi va ser present per donar suport al sector turístic del Pirineu davant de la recuperació progressiva en l’àmbit turístic que s’espera per a aquest estiu.

La festa de les Falles rebia una important afluència de públic, que no havia deixat de créixer fins a l’any passat, quan no es va poder celebrar amb normalitat. Aquesta tradició suposa un important impacte econòmic per als municipis que l’acull i des que el 2015 van rebre el reconeixement internacional i són Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, les Falles són un gran actiu per posicionar la destinació dels Pirineus a escala global.

Rosa Pujol, que va pujar fins a Sant Quirc, on es troba el Far de Durro, va estar acompanyada per membres del Consell Comarcal i regidors de la Vall de Boí, així com els diputats de l’Alt Pirineu.

Enguany aquesta tradició mil·lenària es viurà a 16 poblacions de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Aran i, a més, aquesta temporada s'hi afegeix el municipi d'Alàs i Cerc, de manera que l'Alt Urgell recupera una tradició perduda des de fa temps.

Tot i que aquest any es poden celebrar, en alguns casos les Falles queden restringides als veïns i veïnes de cada nucli de població. Amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents i complir amb les condicions marcades pel Procicat es demana que s'eviti la interacció entre fallaires i públic i que aquest darrer faci el seguiment de la baixada de les falles des dels seus domicilis o allotjaments turístics per evitar així massificacions.