Notícies

DANSANEU

Dansàneu, dansa, música i patrimoni a les Valls d’Àneu

Dimecres, juny 30, 2021

El Dansàneu, que tindrà lloc del 25 de juliol a l’1 d’agost, celebra enguany la seva 30a edició. I aquest any, amb el reconeixement de Premi Nacional de Cultura 2021

La 30a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, se celebrarà a les Valls d'Àneu del 25 de juliol a l'1 d'agost. Enguany la programació tindrà com a eixos principals la memòria històrica, la recuperació patrimonial, el suport als projectes pirinencs i les propostes de qualitat.

El Consell Cultural de les Valls d'Àneu, entitat organitzadora del festival, fa un pas endavant i durant vuit dies proposarà formats i disciplines molt diferents entre ells, afrontant tot un repte en l'organització de l'esdeveniment. Aquests reptes són l'acompanyament als artistes i als projectes del territori, la voluntat de singularitzar les propostes artístiques i l'aprofundiment en aspectes com la recuperació de la memòria històrica i el respecte pel territori.

Cal recordar que el Dansàneu ha estat reconegut amb un dels cinc Premis Nacionals de Cultura d'aquest 2021 pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i en l'edició d'enguany convidarà artistes com Maria del Mar Bonet, Mishima, Sílvia Bel, Núria Guiu, Roger Mas i Joan Garriga, entre d'altres.

El Dansàneu ha posat a la venda més de 1.500 entrades per als espectacles de pagament, tot i que es mantenen activitats gratuïtes al llarg dels vuit dies del festival. Totes les activitats requeriran un control previ d'accés i el seguiment estricte de les mesures sanitàries vigents al moment de celebrar-se el festival.