Notícies

FESTIVALS-SENDERISME-PIRINEUS

El Pirineu lleidatà acull enguany 9 festivals de senderisme

Dilluns, maig 31, 2021

Arrenca la 6a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb 13 festivals, 9 dels quals tindran lloc al Pirineu de Lleida. Enguany s’estrenen 4 recorreguts nous

Les comarques del Pirineu acolliran, de maig a octubre, la 6a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus. I la demarcació de Lleida hi tindrà un protagonisme especial, ja que dels 13 que se celebraran en total, 9 tindran lloc al Pirineu de Lleida.

Entre les principals novetats per a aquesta edició destaquen els 4 festivals de nova incorporació: el de l'Alt Urgell; el de Sort, la Vall d'Àssua i el Batlliu; el del Solsonès, i el Summit Val d'Aran. Les persones que vagin a algun dels festivals podran participar en el concurs fotogràfic amb les imatges que es publiquin a les xarxes socials amb l'etiqueta #FSP2021.

FESTIVALS-SENDERISME

Els festivals, amb una durada d'entre 2 i 7 dies, oferiran rutes guiades a preus inferiors als habituals com una excel·lent oportunitat per gaudir dels serveis de guies locals, que descobriran la cara més original i, en molts casos, desconeguda dels racons del nostre Pirineu. Aquesta proposta s'adequa totalment a la línia de turisme sostenible que des de fa temps es treballa des del Patronat de Turisme.

A més de rutes a peu, les activitats programades també permeten conèixer la cultura i la gastronomia local amb degustacions gastronòmiques, visites a museus, concerts o presentacions de llibres. Una oportunitat de luxe per descobrir el patrimoni i la cultura locals de les comarques del Pirineu.

Els festivals que se celebren a la demarcació de Lleida són:

  • Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà (Pallars Jussà), del 21 al 23 de maig.
  • Cerdanya Happy Walking, del 10 al 13 de juny.
  • Festival Camina Pirineus Alt Urgell, del 23 al 27 de juny.
  • Val d’Aran Walking Festival, del 28 de juny al 4 de juliol.
  • Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus (Pallars Jussà), del 15 al 18 de juliol.
  • Summit Val d’Aran, del 23 al 29 d’agost.
  • Senderi-Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (Pallars Sobirà), del 3 al 5 de setembre.
  • Festival de Senderisme del Solsonès, el 18 i 19 de setembre.
  • Vall de Boí Trek Festival (Alta Ribagorça), del 9 al 12 d’octubre.