Notícies

BARONIA-DE-RIALB

La Baronia de Rialb, finalista a Capital del Turisme Rural 2021

Dilluns, maig 31, 2021

La Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera, va optar a ser la capital del turisme rural 2021 en un concurs convocat per la plataforma de turisme rural Escapada Rural

La Baronia de Rialb ha optat a ser Capital del Turisme Rural 2021 en un concurs convocat per la plataforma de turisme rural Escapada rural. Finalment, el poble guanyador ha estat Olvera, municipi situat a Cadis i que pertany a la Ruta dels Pobles Blancs, amb el 18% dels vots.

Tot i no esdevenir guanyador, la Baronia de Rialb ofereix un gran ventall d’oferta per veure i gaudir, com les seves esglésies i ermites romàniques. I és que si volem descobrir la Baronia el punt de parada obligatòria es el monestir de Gualter, on hi trobem l’oficina de turisme. L’edifici, amb una llarga història entre les seves parets, és l’ànima del turisme local. Cada any s’hi organitzen activitats i rutes i cada estiu s’hi celebra una trobada cultural per afirmar la pròpia identitat. Al punt d’informació de la Baronia ofereixen un pack amb les visites més recomanades, com Santa Maria de Palau o Sant Girvés de la Torre.

El turisme rural de la zona és un gran trampolí per als visitants que volen gaudir del barranquisme que ofereixen el riu i els seus torrents. I un dels enclavaments de referència és el Forat de Bulí, a la part baixa de les muntanyes més altes. Un lloc ideal per posar-se un neoprè i practicar esports aquàtics i, si es vol, allargar-los fins a arribar al riu Segre a l’altura de Ponts.