Notícies

El Patronat de Turisme s’adhereix al Manifest Descobrir

El Patronat de Turisme s’adhereix al Manifest Descobrir, per un nou model turístic

Divendres, abril 30, 2021

La revista Descobrir fa una crida en un manifest amb les principals entitats de turisme rural per avançar cap a un model turístic sostenible.

La revista Descobrir fa una crida juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics del país en un manifest on es demana que s’aprofitin els aprenentatges fets durant la pandèmia per avançar cap a un model turístic basat en la sostenibilitat.

El manifest, públic des del mes de setembre, compta amb el suport de diverses institucions i recentment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha aprovat la seva adhesió a la iniciativa per unanimitat del consell administratiu.

El manifest demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que hi ha sobre la taula les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Es proposa que s’adoptin cinc mesures bàsiques com aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar l’oferta turística i la seva ocupació, ordenar l’activitat per combatre la massificació i finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El turisme sostenible emergeix com una gran oportunitat per afrontar la sortida de la crisi amb un paper cada cop més rellevant de les empreses i visitants per la sostenibilitat. Tal com ha explicat Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme, el Pla Estratègic del Patronat 2019-2022 per al Pirineu i les Terres de Lleida, abans de la pandèmia, ja advocava per potenciar un model de gestió sostenible basat en l’econòmica, el medi ambient i la societat.
La voluntat del Patronat és “millorar la qualitat de vida dels residents i alhora fer un bon destí per viatjar”, objectius que van alineats amb el Manifest Descobrir.

Ja són moltes les institucions que s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic.
El Manifest es pot llegir íntegrament a la pàgina manifest.descobrir.cat