Notícies

PARC-ALT-PIRINEU

Els parcs de l’Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró optaran a la Carta Europea de Turisme Sostenible

Divendres, abril 30, 2021

Els parcs naturals de l'Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró inicien el procés per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Els parcs naturals de l' Alt Pirineu i el Cadí-Moixeró han iniciat el procés per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), i presentaran la candidatura a finals de 2022. La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits és una iniciativa de la Federació Europarc, organització que reuneix espais naturals protegits de 38 territoris europeus i que verifica que hi hagi un compromís per aplicar els principis de turisme sostenible.L'objectiu és augmentar el coneixement sobre l'espai protegit i donar suport a la seva preservació, alhora que es treballa per a la millora del desenvolupament sostenible, la gestió turística dels espais i la seva àrea d'influència.

Ambdós parcs preveuen la creació de grups de treball i un fòrum que durant aquest 2021 definiran l'àmbit d'actuació i treballaran en l'elaboració d'un diagnòstic del patrimoni natural, històric i cultural. S'avaluaran altres aspectes com la infraestructura del turisme existent, visitants actuals i mercats potencials de futur així com els efectes en el medi ambient, l'economia i les comunitats locals, entre d'altres.

L'auditoria i la certificació per part d'Europarc, així com l'inici de l'execució del pla d'acció es preveu que es pugui dur a terme a partir del 2023. L'any 2024 és previst que les empreses turístiques que ho desitgin puguin sol·licitar la seva adhesió individualment i voluntàriament, les quals disposaran d'eines útils per avaluar la seva sostenibilitat a més de suport tècnic, promoció i una certificació de màxim prestigi internacional.​