Notícies

Taull-poblacio-Charm

Taüll, població amb encant del projecte Charm

Dimecres, març 31, 2021

La població de Taüll representa la xarxa europea de pobles amb encant del projecte europeu Charm.

CHARM és un projecte europeu, liderat per l'Agència Catalana de Turisme (Generalitat de Catalunya), que té com a finalitat promoure la creació de fluxos de turisme cap a zones rurals o menys turístiques i fomentar-ne el patrimoni històric, tradicional i paisatgístic. Els visitants tenen l'oportunitat de descobrir indrets poc coneguts i poc massificats i envoltats de natura els 365 dies de l'any. Aquesta actuació contribueix a diversificar l'oferta turística i a desenvolupar l'economia local.

Aquest mes de març el projecte ja és una realitat amb la creació d’una ruta de 10 pobles amb encant situats a cinc països diferents: Alemanya, Finlàndia, Portugal, Itàlia i Espanya. Amb la finalitat de poder implicar els visitants a la zona de destí i que coneguin la vida i les tradicions d’allí, a la pàgina web del projecte CHARM es recullen més de 50 activitats i més de 20 productes turístics per poder viure una experiència integrada de la zona que es visita.

El poble de Taüll disposa de grans atractius turístics que van des d’una majestuosa arquitectura romànica declarada Patrimoni de la UNESCO fins a l’entorn paisatgístic que envolta tota la zona de la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça (amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici com a principal referència). Dins d’aquest entorn es proposen visites destinades a conèixer el poble i les seves llegendes, les esglésies romàniques, el balneari de Caldes de Boí, els parcs naturals que l’envolten, així com els seus productes artesanals i la seva gastronomia local.

Aquesta xarxa turística és una oportunitat de projecció del turisme en un món postcovid-19, on les zones rurals i menys massificades tindran un gran potencial per descobrir.